200*55*50 arka fon+ sump+ mobily
-
arkadaşlar 200*55*50 ebatında 10 mm camdan sump sistemli arka fonlu ve mobilyalı akvaryum yaptım .(Tabii mobilya benim dizaynım olsa bile marangoz yaptı ) inşallah beğenirsiniz Sehba demir profil üzerine mdf giydirilerek yapıldı. Altında bulunan sump un büyüklüğü ise tam l.5 mt. dir İki adet büyük kafa motoru ile devir edilmekte çift 300 lük ısıtıcı , ışıklarndırma ise OSRAM marka mavi florasan ve tekfen marka beyaz florasan dır kapak ta mdf olduğundan dolayı akvaryumun üzerinde bulunan 4 adet cam ile sürgü sistemi yapılıp her türlü nemlenme engellenmis . sump un bulunduğu alt katın arka tarafı ise yüzde elli açıktır İnşallah beğenirsiniz.Ayrıca resimler cep telefonu ile çekildi kusura bakmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Turgay Bey; söyleyecek birşey bulamıyorum,benimde 100*50*50 ve 95*50*40 iki tane malawi ve 30 ltr japon akvaryumum var.Evdeki yer sorunumdan şuan için (haziran, temmuz gibi planlıyorum) ertelediğim 200 cm lik akvaryumumun annemlerin evinde kurmak ve en büyük hayalim chalenger beslemeyi hayata geçirme fırsatını yakaladığım zaman faydalanacağım bir örnek olarak fotoğraflarınıza epey ihtiyacım olacak.
Ellerinize sağlık,gerçekten çok güzel olmuş
Sağlıklı balıklar,iyi günler.SAYGILAR..
Nefis olmuş. Bravo gerçekten. Kayaları arka fonla uyumlu seçseymişsiniz tadından yenmezmiş .
Ne akvaryumu yapacağınızı çok merak ettim şimdi.
Bir başlayabilsem yardımcı olacak birini buldum desenize tecrübenize ve bilginize danışmayı bende çok isterim.
Teşekkürler Turgay Bey..
Şu dağlarda kar olsaydım yerine artık Turgay Bey'in akvaryumunda balık olsaydım diyeceğiz.
Tebrikler...
yasin bey bir hesap çıkartmadım ama bu akvaryumun inanın yapılmasında ve yerine kurulmasında bu da şehir içi olduğu halde 100 ytl sadece nakliye 20 ytl camlar geldi 20 ytl cam delinmeye gitti geldi 20 ytl demir profil mobilyacıya gitti 20 ytlmobilya atelye ye geldi 20 ytl eve kurulmaya gitti. mobilya piyano kapaklı ve aksesuar çıtalı kilitli dışarıdan vida görülmüyor hep içten yani profilden mdf ye geçmiş şekilde 500 ytl ışık sistemi çok şahane kolay 50 ytl camlar 250 ytl pardon demir profil 150 ytl 1.5 metrelik sump ve akvaryum camı 250 ytl.iki adet 300 lük ısıtıcı 50 ytl. 2 adet kafa motoru 60 ytl. cam delinmesi ve ara sistem 60 ytl strafor 47 ytl (En sert dansiteli ) fuga pol 2900 derz trabzondan geliyor paketi 30 ytl. 10 adet silikon 50 ytl renklendiri 10 ytlgeri kalan ıvır zıvır da cabası .toplam 1500 ytl civarı
Arka fon mükemmel olmuş tebrikler... Fakat kayaların ve kum tercihiniz arka fonla uyuşmamış ve çok sırıtmış daha uygun kayalar seçmenizi tavsiye ederim.
Saygılar,
Şu dağlarda kar olsaydım yerine artık Turgay Bey'in akvaryumunda balık olsaydım diyeceğiz.
Tebrikler...
[/QUOTE]
+ = Emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma. İşde kimi balıklar sizinkiler gibi şanslı doğuyor böyle akvaryumlarda yaşıyor
Adınız Africada geçmeye başladı, balıklar yaptığınız akvaryumlara iltica etme kararı almışlar haberiniz olsun!