250x40x200h boyutlu akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ama dedim ya bütün bu yazdıklarım bence.....
Herkese sağlıklı balıklar...
Arkadaşlar ilgilenen herkese TEŞEKKÜR EDERİM. Ayrıca buraya bu kadar (iyi niyetli ya da değil) mesaj yazmış, zaman ayırmış olan tüm arkadaşlardan da ÖZÜR DİLERİM. Burda bunca tartışma olurken ben hiç ilgisiz kalmış gibi görünüyor olabilir. ama bunun sebebi ilgisizliğim değil forumdaki MESAJLARIM bölümünde bu konuya baktığım zaman yeni mesaj var uyarısını görememem yada AYIRT EDEMEMEMdir. Lütfen bu durum da yanlış anlaşılmasın.
Söz konusu yapmayı düşündüğüm akvaryumun boyutları çok uçuk kaçık ya da saçma sapan gelmiş olabilir ama zaten ben de bu yüzden burda bilen arkadaşlara olup olmayacağını sordum. Herkes kendince nacizane fikrini söylemiş. Tekrar teşekkür ederim.
Fakat bazı arkadaşlar benim çooook param olduğunu ima etmek için böyle bir konu açtığımdan tutun da düşüncesizce konu açtığımı bile iddia etmişler.Onlar da sağolsunlar.
Fakat arkadaşlar burası paylaşım ve tartışma platformu. Ben aklıma geldi paylaşmak istedim. Sizlerle tartışmak istedim. Fakat böyle seviyesiz ve yargısız bir infazla karşılaşacağımı hiç tahmin etmemiştim. Eğer herhangi bir yerde bilmeden hata ettiysem herkesten affola.
Arkadaşlar yapmayın lütfen ya. Bahsettiğimiz konu hayati bir olay. Her ne kadar hayata geçirilmemiş olsa bile sizin dediğiniz kalınlıklarda yapılsa su maksimum 110 cm'de iken o akvaryum patlar. Allah korusun. Böyle bir akvaryum için aranızda 10 mm diyenler bile var. Olaya sadece hacim olarak bakmayın lütfen. Hacim olarak bile baksak 10 mm sadece komik kalır bu büyüklükte bir akvaryumda. Cam kalınlığını etkilen en önemli nokta yüksekliktir.
Bu akvaryum eğer 38 mm'den az bir kalınlıkta bir camla yapılırsa istediğiniz kadar kuşak atın patlamaya mecburdur. Eğer patlarsada önünde hiçbirşey bırakmaz.
Saygilar
Belediye, firma yada kamu yararına yapılacak bir proje ile bireysel bir projeyi karıştırmamak lazım. Evinizin içinde o boyutlarda bir tank tabi ki hoş olur ama, nasıl olur onu merak ediyorum...
Biz olmaz, yapılamaz demiyoruz, ne gerek var diyoruz...
Arkadaşı kutlarım benden helal olsun.Imkanım olsa bende aynısını hatta daha buyugunu yaparım. Ama şöyle bir malawi gölü kursan sanki daha i olur hea.
saygılar.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir