27 lt Bitkili (Yeni HDR fotolar eklendi)
Boyut (cm):30x30x30
Kapasite (litre): 27 lt
Canlılar: Cüc vatoz (1cm), Sea (2cm), Kaya Balığı (2 cm), 2 Elma salyangozu, 3 Japanese trapdoor snailler (Bazı yerlerde ismi bu ancak japonlukla alakası yok ülkemizde çoğu baraj ve göllerinde mevcut, büyüklerini tavsiye etmem çok pisletirler ve aşırı yavrularlar, elimdekiler henüz 0,5 cm civarı)
Malzemeler: Atman hf-100 şelale filitre (İçerisinde biyolojik sünger ve lav kırığı mevcut)
Akvaryum Bakımı: Azalan su yerine yenisi eklenecek, bitki bakımı yapılacak)
Taban: 1. Hindistan cevizi torfu (0,5 cm), 2. Aquaclay(0,5cm), 3. Lav kırığı(1cm), 4. Hagen Kum(4-5cm). Taban kalınlığı 6-7 cm
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Bitkiler için misket gübre
Arkadaşlar akvaryumu bugün kurdum. Elimde hazır dengesi oturmuş 2 aylık su vardı. 2mp fotoları ekledim ancak çok ayrıntılı değil. Detaylarını Görmeniz için daha iyi bir makinayla en kısa zamanda Yeni canlılarla beraber eklerim. Akvaryuma tetra olarak hangi türü ekleyebilirim ve kiraz karides koymayı istiyorum ne önerirsiniz.
2. Gün Tanıtıma yorum yapan olmadığından dünkü konu devamından yazmak zorundayım. Bitki gelişimleri ve co2 ile bir kaç sorum olacak. Ayrıca dün gece suya yarım şişe gazını kaçırıp maden suyu ekledim. Bugün ise DIY co2 sistemi yapıyorum. (Kurulumunu bu konu altında paylaşacağım)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
** Akvaryuma 3 gün önce 7 adet 2 cm tetra eklendi ama türünü bilmiyorum. Ek olarak 1 adet 3 cm sea, 1 adet 2 cm cüce vatoz, 3 adet 1 cm neon tetra, 1 adet 3 cm kayabalığı, 2 adet elma salyangozu, 3 adet Japanese trapdoor snailler bulunmaktadır. ** Akvaryuma haftalık olarak 2 çay kaşığı Sera Florrna sıvı gübre eklenmekte ve haftalık %10 su değişimi yapılmaktadır. Dip çekimi yapmıyorum.
** Akvaryuma 3 gün önce 7 adet 2 cm tetra eklendi ama türünü bilmiyorum. .[/QUOTE] Bahsettiğiniz tetralar bunlar ise bunlar tetra değil.Tetrazon dur.Bu boyutlarda bir akvaryumdadabunlarla birlikde bakılabilicek balık sayısı çok az ki zaten en az 80 litre lazım bunlara.
Aydınlatmada ne kullandınız? [/QUOTE]
Işık Gücü:40W
405 lm
E14
[QUOTE=scarab][QUOTE=ADEMELMAS]
** Akvaryuma 3 gün önce 7 adet 2 cm tetra eklendi ama türünü bilmiyorum. .[/QUOTE] Bahsettiğiniz tetralar bunlar ise bunlar tetra değil.Tetrazon dur.Bu boyutlarda bir akvaryumdadabunlarla birlikde bakılabilicek balık sayısı çok az ki zaten en az 80 litre lazım bunlara.
Teşekkür ederim öncelikle ben tetralara baktım bulamamıştım evet gösterdiğiniz balıklardan bunlar. Akvaryumcu fazla büyümez dedi aldım bende bide 7 tane aldım öyle diyince. Kar amacı desem zaten 0,50 krş a aldım toplam 3,5 tl para verdim çok küçükler çünkü. Sanırım oda tam bilmiyordu. Ancak çok hareketliler devamlı kovalıyorlar birbirlerini çok sevimliler elimde bir 30 lt akvaryum daha var sanırım büyüyene kadar yarısını ona koysam iyi olur. Teşekkürler uyarınız için.
[QUOTE=ozel91]Suyun bulanıklığı bir ihtimal mayalı sistemden akvaryuma su kaçtığı için olabilir..Tankınız gayet güzel görünüyor tebrikler...[/QUOTE] Sanırım sodadan kaynaklandı biraz fazla ekledim çünkü, sodayı koyduktan 30 dk bulanıklık başladı ancak 3-4 saatte geçti. İlginiz için teşekkürler.
Tetrazon bendede vardı.Acemilik yapıp pet shopa güvendim.Bir veteriner hekim olarak bu hatayı nasıl yaptığıma hala inanamıyorum.Aslında çok eğlenceli balıklar ama küçük akvaryumlarda beslenmesi imkansız gibi birşey.Yanlarına balık koyamıyordum.En sonunda bir akvaryumcuya bedavaya verdim.bendekiler 4-5 cm kadardı.