30ytl sump,dış filtre devri bitti.resimler eklendi
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2008 12:28
Erkan arkadaşıma katılıyorum.
Bazı arkadaşlar eleştiri yapmış olmak için eleştiri yapıyorlar.
Şenol kardeşim eline sağlık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2008 12:51
Evet, yavaş yavaş bu gibi problemlerde aşılır. Önemli olan eleştiride yapıcı olmaya çalışmak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 11:20
Şenol bey filtre çalışmasında problem varmı tıkanma taşma temizlememe vs. Buradan bu bilgilendirmeyi yaparsanız peşin eleştirilerin sonunun ne olduğunu bizzat görmek isterim.EMEĞE SAYGIYA davet...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 11:54
Selamlar,
Gerçekten güzel bir sistem olmuş sizi tebrik ediyorum. Yeni yapmayı planladığım bitkili akvaryumda bu sistemi kesin kullanacağım. Akvaryumu kendim yapacağım için güzel bir kapakla sistemi kamufle edip göze hoş gelen bir şekilde yapıp resimleri burada paylaşacağım inşallah. Bir kez daha emeğinize sağlık...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 12:21
Bu sistem bazı arkadaşların belirttiği gibi ithal akvaryumların kapaklarında hazır olarak geliyor.Oldukça başarılı... Eğer kendimiz yapmak istersek, cam yerine akrilikten yapmak daha mantıklı olacaktır, böylece akvaryumun üzerine gereksiz yükten kurtulmuş oluruz.
Ayrıca görüntü kirliliğini engellemek için iyi düşünülmeli ve ona göre tasarlanmalıdır.Aksi halde bidon filtre gibi çirkin görüntüsünden ileri gitmeyen bir çalışma olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 15:41
Arkadaşlar cam yerine işlenmesi ve
maliyeti çok daha ucuz olan şeffaf pleksi malzeme ile bu sistem
yapılabilir. İthal akvaryumlarda olduğu gibi akvaryumun üstüne değilde
hafif içine alınırsa (zaten kimse akvaryumu ağzına kadar doldurmaz.
Suyun üstten 10 cm altta olduğunu düşünün, sumpu su hizasından 1 cm
kadar yukarı koyun sumpun yüksekliği 20 cm olsa akvaryumun ağzından 11
cm yukarı taşar ki bu da fazla bir estetik bozulma yaratmaz. ) bence
hiç sorun olmaz. İlk bölmedeki filtrasyon malzemelerinin
oluşturabileceği bir tıkanmada taşmayı engellemek için de ilk bölmenin
yukarı bir yerine bir tahliye deliği sorunu çözer (bu tahliye deliğini
ister direk akvaryuma, isterseniz de sumpun ikinci bölmesine akacak
şekilde ayarlayabilirsiniz. .Saygılar. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 15:45
Selamlar. Sayın üyelerimiz konu tartışma yaratacak mesajlara gitmezse seviniriz. İlginize teşekkürler.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 16:02
Gayet başarılı bir sistem bence. Sonuçta amaç hobiyi daha ucuza getirip zaten limitli olan kaynaklarımız daha farklı şeylerde kullanmayı baaşarmak. Yaptığın sistem işini fazlasıyla yapıyor gibi görünüyor. Ufak tefek aksaklıklarda zamanla ufak oynamalarla düzeltilir. Üzerinde marka yazmıyor diye bu tür projeleri göz ardı etmek yanlış.
Benim 300 litre akvaryumda 1 dolphin c1000 dış filtre birde 1200lt/saat iç filtre var. Fakat açıkçası iç filtre istediğim performansı vermiyor. Onun yerine iç filtrenin güçlü motorunu kullanıp bu tür bir sistem kurmayı kesinlikle deneyeceğim. Fikir için çok teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 02:31
Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim konuyu açmamdan aylar geçmesine rağmen hala ilk sıralarda görmek beni son derece mutlu etti size yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
senol_esk 2008-09-12 02:38:02
Yaptığınız yorumlarda türkiyede yapılan proje ve netice alınan sonuçları savunmanız beni çok mutlu etti.Teşekkür ederim. Ayrıca tüm kendin yap sistemleri yapıp burada bizimle paylaşan arkadaşlarada çok teşekkür ederim.
Bu sistemi kurduğumdan beri ilk başta nasıl planladıysam öyle gidiyor. yani deyim yerindeyse tıkır tıkır çalışıyor. Hatta bu sistem olmadan önce sarı prenseslerimden 1 yıl yavru alamadım. sistemi kurduktan sonra bu 3. yavru alışım olcak inşallah.
Bu sistemi yavru akvaryumumada yaptım o daha o da aynı çalışıyor. Hatta yavruları beslediğim artemiaları bile çekiyor yani binevi yemekten sonra bulaşıkları yıkıyor.
Sistemin şu ana kadar hiçbir eksi yönünü görmedim ama şelale tarzı olduğu için biraz sesli o kadar. Akvaryumumun her baktığımda temiz olması benim bu ses sorununu göz ardı etmemi sağlıyor. :)
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 02:35
Arkadaşlar şunu söylemeyi unuttum. Şimdi bu sistemi kullanarak akvaryumumun elektriğini kendi üretecek sistem için çalışıyorum. Yani bi nevi barajlardaki mantık. Sumptan akvaryuma akan su sayesinde elektirik üretip bu elektriği ilk planda motor için ikinci planda ise aydınlatma sistemi için kullanacağım. İnşallah kısa sürede bitirip sizinle paylaşacağım. İnşllah artık elektrik masrafından da kurtulacağım.
Sump projesiyle ilgili soru sormak-yardım ve bilgi almak isteyenler konuya cevap yazabilir yada özel mesaj (öm) dan bana ulaşabilir. Seve seve yardımcı olurum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2008 02:41
[QUOTE=erkanzdemir]Şenol bey filtre çalışmasında problem varmı tıkanma taşma temizlememe vs. Buradan bu bilgilendirmeyi yaparsanız peşin eleştirilerin sonunun ne olduğunu bizzat görmek isterim.EMEĞE SAYGIYA davet...[/QUOTE]
Merhabalar
Şunu belirteyim bu sistemi yapalı neredeyse 8 ay olacak (yanlış hatırlamıyorsam) şimdiye kadar herhangi bir tıkanma taşma gibi hatta sadece bunlar değil hiç bir sorunla karşılaşmadım.Temizlemede de kesinlikle idda ediyorum alt sumplarla yarışabilir düzeyde çünkü 8 aydır ayda sadece 1 kere %20 dip çekimi yapmama rağmen su ilk günkü kadar berrak kokusuz ve tertemiz.Balıklarım da mutlu ve bana 3. yavrularını verecekler inşallah 1 haftası var sarı prensesimin.Ağzı davul gibi.
Herhangi bi sorunuz olursa tekrar burdayım
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 16:19
Arkadaşlar ben bu sistemi 3 yıl kullandım, bu sisteme geçmeden önce atman 3337 kullanıyordum (300 lt) İnanınki aralarındaki tek fark kafa motorunun daha az elektirik yakması oluyor.Üsteki elyafı sık aralıklarla temizledikten sonra tasma olmuyor, bende bir kere taşma oldu oda rahatsızlığımdan dolayı 2 ay temizleyemediğimden. Oda zaten üstten tekrar akvaryum içine akıyor. Şu an sump kullanıyorum ama dış filtre alacak arkadaşlarada üst filitreyi önce inelemelerini isterim ve tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2008 17:43
Bende de şelale filtre var. Dış filtre,şelale ve sumpta sistem aynı diye düşünüyorum. büyük akvaryumlarda bile kafa motorunu büyük yaparsanız dış filtreye gerek yok diye düşünüyorum. ihsanone 2008-10-06 17:46:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2008 12:17
Bence zekice ve maliyetine göre fazlasıyla verimli olmuş bir çalışma tebrikler. Sistem 20 ytl ye satılan basit üst filtrelerin profesyonel versiyonu gibi birşey olmuş ayrıca oldukça da güvenli gözüküyor ben de tatlı su ile uğraşırken dış filtre, iç filtre gibi donanımlara iyi paralar harcadım, eğer sizinki gibi hem verimli hem ucuz bir örnek görseydim hiç düşünmeden uygulardım, tek kelimeyle mükemmel.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir