3 Renk şerit LED aydınlatma
Bazı arkadaşlara yardımı olabilir diye yazıyorum. Aydınlatma konusunda çok dertli biriydim. Sonunda teknoloji harikası slikonlu şerit led lerle tanıştım. Akvaryumum 140 lt lik bir akvaryum. Kullandığım malzemeler şunlar:
1- 60 cm x 3 = 180 cm Beyaz led 14,4 TL
2- 60 cm x 2 = 120 cm kırmızı led 9,6 TL
3- 40 cm x 2 = 80 cm mavi led 6,4 TL
4- 2 metre CAT6 Ethernet kablosu ( nede olsa içinde 8 adet kablo var.) 1 TL
5- 3 tuşlu anahtar (herbiri ayrı renkler için) 4 TL
6- 8,5 Amper adaptör 24 TL (Biraz fazla oldu ama istersem 10 metre led şerit daha bağlarım :)
TOPLAM : 60 TL (Biraz pahalı diye düşünebilirsiniz ama 5 TL lik bir adaptör alırsanız bu rakam 40 TL ye düşecektir.
Öncelikle şerit ledlerin CAT6 kablosu ile olan bağlantılarını yaptım. Elektrikten biraz anlarım ( anlamayan arkadaşlar bir elektrikçiden destek alabilirler) . LED bağlantılarını lehimle yaptıktan sonra üzerlerine sıvak silikon dökerek sağlamlaştırdım. Daha sonra Şerit LED leri akvaryumun kapağına yapıştırdım. Bence burada dikkat edilmesi gereken nokta her ihtimale karşı şerit led'in yapışkan kısmına güvenmemek ve her 10 cm de bir sıcak silikonla güvenlik noktası oluşturmak. daha sonra Akvaryumun masasının (kendi orjinal masası) yan tarafını dekupajla kestim. Dikdörtgen kesitin içine anahtarı yerleştirdim. Ama emin olun orjinal gibi oldu. Daha sonra akvaryumun arkasına yerleştirdiğim adaptör ile bağlantıları yaptıktan sonra 3 rengide hem beraber hemde ayrı ayrı çalıştırabileceğim bir sistem ortaya çıktı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beğenenler: [T]182203,Mehmet1212[/T][T]180482,atlas0609[/T]
Teşekkür Edenler: [T]180482,atlas0609[/T]