60x50x50 Bitkili Discus (Aquaponic Destekli)
Fotoğraf:
Boyut (cm): 60x50x50
Kapasite (litre):150 lt
Canlılar: 2 adet Rose Red Discus (çift olma ihtimalleri var)
Merhaba arkadaşlar.
http://www.akvaryum.com/Forum/karma_bitkili_tropikal_(aquaponic_destekli)_k401323.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kum, malzeme (kökler,vs..), bitkiler neler olacak?
Aquaphonic sistem için diğerindeki ile aynı mantık mı olacak?
Bir de sadece discuslar mı taşınacak? Yoksa diğer balıklardan da ekleme olacak?
Gelişmeleri merakla bekliyorum.
Kolay gelsin.
[QUOTE=kgurkan]Güzel ve sağlam bir akvaryum olmuş. Eline sağlık...
Kum, malzeme (kökler,vs..), bitkiler neler olacak?
Aquaphonic sistem için diğerindeki ile aynı mantık mı olacak?
Bir de sadece discuslar mı taşınacak? Yoksa diğer balıklardan da ekleme olacak?
Gelişmeleri merakla bekliyorum.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Gürkan Bey.
Kum konusunda çok bilgi sahibi değilim. Biraz araştıracağım. Belli olan tek şey açık renk olacağı. Zira koyu renkler discuslara stres veriyor ve üreme döneminde yavruların siyaha yönlenmesinden dolayı kayıplara neden oluyor. Eğer ayva-meşe-yenidünya kökü bulamazsam mecburen mango kökü kullanacağım. Malzeme olarak ısıtıcı ve iç filtre koyacağım lakin iç filtreyi acil durumlarda çalıştırmayı düşünüyorum. Zira sisteme en az müdehale ile idame sağlamak amacım.
Aquaponic sistem aynısı olacak ama belki bir iki filtre mantığında ekleme yapabilirim. Mesela bir kaç gözlü olur. Sebzelerin olmadığı gözlere elyaf, seachem matrix vs.. gibi malzemeler koyabilirim.
Son öneriden sonra aklıma geldi ve paylaşayım dedim. Görsellik anlamında fikir verebilir.
Aquaponic sistem için yapım aşamasında geniş ve kocaman duruyordu ama şimdi üzerinde görünce dar gibi geldi. Umarım sonuç açısından yeterli olur.
Discuslar için bence daha epey zaman var. Yine de belli olmaz. Sağlık bir şekilde akvaryumun gelişimini de discusları da görürüz.
Kolay gelsin.
Aquaponic sistem için yapım aşamasında geniş ve kocaman duruyordu ama şimdi üzerinde görünce dar gibi geldi. Umarım sonuç açısından yeterli olur.
Discuslar için bence daha epey zaman var. Yine de belli olmaz. Sağlık bir şekilde akvaryumun gelişimini de discusları da görürüz.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Echinodoruslar küçükke birleşik ekip ekmemen çok da önemli değil.Ama tabi ne kadar ayrı ekilirse o kadar fazla ışık alırlar.Bunu unutmamak gerek.Aquaponicte marul kullanmak çok akıllıca.Hem boyu fazla uzamıyor hem de çabuk gelişiyor.Tabana denitrate ve matrix serildiğinde sistem daha stabil bir pozisyon alacaktır.Diskusları eklemekte acele etmeye gerek yok.Destek olarak normal dozun yarısı ya da 3 te biri kadar çay ilavesi yapılabilir.Ancak balıkları ekledikten ve sistemi rayına oturttuktan sonra bu eklemeniz yapılmasını öneririm.
Selmancım eline sağlık güzel bir çalışma sonucu kaliteli bir sistem olmuş başımıza aquaponicçi çıktın valla:)Tebrikler kardeşim.
Ayrıca özür dilerim komple okuyamadım kapak(ışık kısmı) sizin yapımınız mı hazır mı? Nasıl yaptınız yada nereden aldınız?