90x90 cm Süs Havuzu Yapımı. Şelale Tipinde
Terasımıza bir süs havuzu yapmayı planlıyordum. Bu plan ytong ile örülmüş duvar üzerine 2.5x2.5mm seramik yapmaktı(Baba mesleği). Ama hep erteliyordum bugün yarın diye. Geçen gün bir arkadaşın yaptığı hem çok kolay hemde az masraf ile çok güzel görünümlü bir havuz dikkatimi çekti ve bende kendi yerimize uygun ebatlarda malzemeleri aldım ve çalışmalara başladım.Ölçü olarak ise 90x90 cm yarım oval olarak dizayn edeceğim;
Malzeme Listesi
1: 3 Tabaka 5 cm Foamboard :15 Tl
2: 2 Tüp Poliüretan Köpük :10 TL
3: 2 Tüp Silikon : 8 TL
4: 1 Tüp Mastik : 2 Tl (Elimde vardı)
5: Sürme Esalı İzalasyon Malzemesi : 25 TL ( Elimde vardı)
5: Boya ( Daha temin etmedim )
6: Akvaryum kafa motoru ( Daha temin etmedim )
7: Su Altı Lamba ( Daha temin etmedim )
8: Maket Bıçağı , Metre , Silikon tabancası , Hortum ( Elimde vardı)
9: Sabır ve El becerisi
Foamboard taban kesildi
1
Yan duvarlar ve raflar yerine konuldu ve test edildi
2
yan ve ön duvar ve raflar yerine konuldu
3
Parçalar silikon ve mastikle yapıştırıldıktan sonra sürme izalasyon yapıldı
4
Ve tüm parçaların tam olarak montajlanmış ve izole edilmiş hali
5
Bugünlük bu kadar , yarın ise poliüretan köpük ile doğal taş görünümü vermeye çalışacağım ve ertesi gün ise boya aşaması.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yapıştırılan Ve İzelasyonu Yapılıan Ana Bölme Köpük İle Şekillendirme Aşamasında
6
Şekil İşlemi Bittikten Sonra İlk Kat Derz Vurulması
7
8
Derz İşleminin İlk Aşaması Tamamlandı Ve İlk Genel Görünüm
9
10
Yarın İse Derzin Tam Rengini Ayarladıktan Sonra Son Katı Vurulacak. Kuruduktan Sonra Motor Ve Işıklandırma Yapılacak
Yani Yapım İşlemlerine DEVAM
Bu resimlerde bitmişe yakın hali. ufak tefek bikaç rutuştan ve kafa moturunun biraz daha çok debili ile olanından degiştirilmesinden sonra hedefime ulaşmış olacagım. eksik kalan kısımlarıda büyük bi ihtimal yarın tamamlarım diye düşünüyorum. şimdiden bile ayrı bir havası oldu...
11
12
Akvaryum Motorunu Aldıktan Sonra Montajını Yaptım Ve Suya Dejenfektan Katkısı ile Suya Mavilik Verdim. 1 Adet te kamlumbaga Aldım Suya Koydum. Bakalım Bitmiş Halini Begenecekmisiz. Video da Ekledim Su Akışını Daha İyi Görebilmeniz İçin.
13
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=v3m53tE5HQY[/VID] Akşam Resimlerini ve Videoları Atarım . Işıklı Daha Güzel Duruyor.
Ve Artık Mutlu Son. Sizce nasıl Olmuş. Keşke Bu Böyle Degilde Şöle Olsaydı veya Bunuda Ekleseydin Dediginiz Şeyler Varmı.???
Son Resimler. Flaşsız Akşam
14
Flaşlı Akşam
15
Ve Akşam Video
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=rf7_I7dD6gk[/VID]
Mesajı yazdıktan sonra açıldı nedense. :)
Görüntüsü çokta güzel olmuş elinize sağlık.
Ve Artık Mutlu Son. Sizce nasıl Olmuş. Keşke Bu Böyle Degilde Şöle Olsaydı veya Bunuda Ekleseydin Dediginiz Şeyler Varmı.???
Karasal alan bitkileri ile, Paludaryum havası verilebilir. Bir kaç Eğrelti Otu ile çok daha güzel gözükebilir.
Saygılar,