Acayiplik var! bekliyorum
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2009 18:28
Arkadaşlar şu an okuldan geldim akvaryumuma baktığımda 2 tane frontosam takla atarak ve kontrolü kaybetmiş gibi yüzüyor lütfen yardım edin.Bekliyorum.
120 50 35
8 adet 4-5 cm frontosa
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2009 18:41
Büyük ihtimalle başka bir balık tarafından ya hırpalandılar;yada kaçarken kafalarını kayaya yada cama biryere vurdular.Sabah birşeyi olmayıpta,akşam geldiğnde şuurunu kaybettirebilecek bir hastalık yok.Balık darbe almış belli.Eğer iyice şuurunu kaybetmiş ve su yüzünde ters yüzüyorsa kurtulma şansı yok denecek kadar azdır.
Geçmiş olsun.
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2009 18:47
Kardeş sen şimdi suyunu değiştir (1/4). İçine 25 lt için 3-4 çaykaşığı kayatuzu at. Bu arada balıklarıda kendi haline bırakma aradabir elle veya bir destekle balıkları rahatsız et. Yüzdürmeye çalış. İç parazit için kullandığın ilaç varsa kullan. İç parazitte genellikle pek kurtuluşu yok ama çıkmayan candan ümit kesilmez. İnşallah başka bişey vardırda kendilerine gelirler.
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2009 19:31
herkese teşekkürler ark.balıkların hepsi aynı boyda hepsini bir aldım.Şu an dip çekimi yaptım kaya tuzu ekledim ama 2 tanesi hala aynı beklemekten başka çare kalmadı.Sıcaklığın düşmesinden dolayı olabilir mi bu hareketler? Herkese teşekkürler.