Acemi Aquariste tavsiyeleriniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1.Suyunuz daima berrak ve temiz olmalı haftalık dip çekimi yapmalısınız.
2.Isı oynamalarından korunun,ısınızı sabit tutun.
3.24 saat filitre ve ısıtıcı çalışsın.
4.Yanlarına uygun olmayan balık almayın.
5.Ayrıca beta özellikle erkekse moli ve velifera'nıza zarar verebilir.
Saygılar...
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=197
Cevabınız için teşekkür ederim. Sitedeki resimlere bakılırsa sanırım Betam dişi. Akvaryumcu Betanın sadece kendi türlerini sevmediğini, diğerleriyle uyum içinde yaşadığını söylediği için aldım. Ayrıca ısıtıcım henüz yok. Mutlaka gerekli mi?
Saygılar...
Isıtcı almanızı şiddetle tavsiye ederim çünkü ısı dalga'lanmalarından strese giren balık beyaz benek ve diğer hastalıklara açık olacaktır.Beta ya gelince 2 erkek beta mutlaka birbirleriyle kavga eder fakat büyük akvaryum'larda tek erkek beslemek nadir'de olsa diğer balık'lara saldırır.Fakat ben her zaman tek türden yanayım.
Saygılar
Aramıza hoşgeldiniz Tunca Bey,
Neler yaşadığınızı çok iyi anlıyorum çünkü benim oğlumda s.prenseslerden yavru alamama konusunda bunalıma girmiş durumda. Öncelikle arkadaşların dediği gibi mutlaka makaleleri okuyun ve forumu takip edin. Çok büyük faydasını göreceksiniz emin olun. Ancak unutmayın ki bizde zamanında çok balık öldürdük malesef bu hobi tecrübe gerektirir önemli olan nerede yanlış yaptığınızı bulabilmektir. Biz yardıma hazırız. Bence hemen pes etmeyin akvaryumun içinde kocaman bir dünya sizi ve çocuklarınızı bekliyor.
Saygılar,
Teşekkürler Gülşah Hanım. Bu forumu bir süredir takip ediyordum ama ilk kez bu akşam üye olup yazdım. İyiki de yazmışım. Sizlerden bu kadar çabuk cevap ve destek alabileceğimi düşünmüyordum açıkçası. Beni cesaretlendirdiniz. Pes etmeyi düşünmüyorum artık. İki oğlum var. Büyük olan Batuhan (12 yaşında). Bugün balıkları onunla aldık. Ama özellikle şu an uzun bir süredir annesiyle birlikte şehir dışında bulunan 5 yaşındaki oğlum Doğukan her gün balıkları soruyor. Bu hafta sonu geliyorlar. O henüz Japonları da görmemişti. Ama üç balığın var olduğunu biliyor. Japonların öldüğünü ona söyleyemedik. Daha önce de bahsettiğim gibi bugün 3 ayrı tür alarak Doğukan'ın deyimiyle "3 balık" ı yerine koyduk. Bakalım neler olacak?
Saygılar
Sizde birçok akvarist gibi kötü bir tecrübe ile başlamışsınız. Geçmiş olsun. Bahsettiğiniz boyutlardaki bir tankda ben olsam günlük dip çekerdim. Küçük tanklara hakimiyet gerçekten zor oluyor. Suyun stabil kalması için günlük %10-%20 su değişimleri çok iyi olacaktır. Buda 2-4 litre yapar ve 5 dakika ancak sürer. Emin olun balıklardan bunun karşılığını alacaksınız. Bir ısıtıcı temin edin. Fazla yem vermeyin. Azar azar ama sık verebilirsiniz. Sabah sabah aklıma gelenler bunlar.
Saygılar...
Sağolun Levent Bey, şu anda gerçekten tüm tavsiyelere ihtiyacım var ve hepsi de gerçekten çok yararlı oluyor.
Saygılar...
Arkadaşlar, Veliferamı bugün maalesef kaybettim. Sebebini bilmiyorum. Diğer ikisi gayet sağlıklı görünüyorlar. Belki de aldığımda rahatsızdı ama yine de ya diğer balıkları da kaybedersem korkusuna kapılmadım değil. Sürekli takipteyim. Bakalım ne olacak?
Saygılar...