acil...kaplumbağam 1 haftadır yemiyor
ısıtıcı. akvaryum, filtre felan bulduk. yemesi son bi kaç gündür iyi maşallah artık. ama gözlerini açamadı daha. bide tetradox die bi antibiyotik önerdiler, çok az miktarda. 10 gün boyunca diyorlar. bugün çok az miktarda yemi ile birlikte verdim. yalnız filtreyi sesinden midir oluşturduğu etkiden midir pek sevmediler gibi. bide ampül kaç volt-watt nasıl olmalıdır.
edit:tetradox hakkında bi bilginiz var mı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
shag,
bu forumun başında, "kırmızı yanaklı su kaplumbağası" diye bir link var. Öncelikle onu ayrıntılı okumalısın. Arkasından kaplumbağanın rahatsızlığını bilmiyorum çünkü tariften bir şey anlamıyorum ezberden antibiyotik tedavisine girişme lütfen.
Kaplumbağanın gözlerinin kapalı olmasının değişik sebepleri var, şu aşağıdaki linkte hem teşhis hem de tedavi yöntemleri var. Bir veteriner ile bu tedavi birlikte uygulanır. Printer'dan bastırıp götürürsen sana yardımcı olacaktır. Antibiyotik belirli doz ve sürelerde alınması gereken bir ilaçtır.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26320& PN=1
[QUOTE=shaq]
kaplumbağam geçenlerde yedi baya dün yemesede.ısıtıcı yok, kaloriferin üzerinde ve ılık.ama en kısa sürede ısıtıcı temin edeceğim.gözünde biraz düzelme var gibi.burada bi veterinere gösterdik ama pek ankamıyorlar ve veteriner yok.ufak bi yer burası ve anlayan yok.deep fix vitamin ve dezenfektesini kullanıyorum.akciğer üşütmesi ise ilacı nasıl nereden temin edebilirim.tam olarak adı ne bu ilacın.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir