Akvaryum-kuşak-Al köşebent hakkında soru
Merhabalar 120x50x60h boyutlarında yaptırmış olduğum akvaryumum geldi,alt kuşakları ve üst kuşakları var ortadan çekilmiş ve yanlarda.Fakat aliminyum köşebent yok,buna gerek var mı tam emin değilim babam olması gerektiğini söyledi ve için huzursuz oldu tabi aliminyumda olabilir,sacda,paslanmaz çelikte ama olması gerektiğini söyledi.10 mm camdan yapılmış bu akvaryumda ayrıca bir çerçeveye gerek varmı üst tarafı için? Eğer gerek varsa nasıl bişey yaptırmalıyım nasıl olmalı bunun yardımını istiyorum sizlerden kısa zamanda yardımcı olursunuz inşallah.Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dostum,
biz iki kafadar 10 mm camdan 120*50*60h iki tane akvaryumu kendimiz yaptık ve sadece alt-üst uzunlamasına içten destek camı var.
ama onun dışında herhangi bir destek yok ve 1 sene kadar oluyor herhangi bri sorun yaşamadık. Lafa armızda burada bir de deprem yaşandı
benim önerim eğer ki akvaryumu toplayan özenerek düzgün bir işçilik çıkartmışsa hiç bir sorun yaşamayacaksın.
gökhan bey mrb size yardımcı olamıycam ama sizden bir kaç bilgi almak istiyorum 120x50x60 kaça yaptırdınız bende yaptırmayı düşünüyorum
Hiçbir sorun olmaz. Dıştan alüminyumla ya da başka bir malzemeyle kaplamanız perçinlemek haricinde pek mukavemet kazandırmaz. Alüminyumun genel amacı daha dekoratif bir görüntü oluşturmak, yapışan kısımlardan taşan kötü silikon görüntüsünü bir nebze kapatmaktır.
Sizin için önemli olan kayıtların muntazam bir şekilde atılıp atılmadığı. Tecrübeli bir kişi yaptıysa o akvaryuma hiçbirşey olmaz.
10 mm camdan daha büyük boyutlarda ( mesela 150*60*60 ) akvaryumlar yapılıyor ve yıllarca sorunsuz bir şekilde de kullanılıyor.Bahsettiğiniz köşebentler de göze hoş görünmediği için kullanılmıyor.Burada önemli olan esas unsurlar 1- işçilik 2- Kullanılan silikon 3-Alt-üst kayıtların mükemmelliği .... Bu konularda tereddütünüz yoksa köşebent falan hikaye...
Selamlar....