Akvaryum altına strafor şartmı ?
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 17:11
Olası bir sarsıntı akvaryumunuzun taban camını çatlatır.Bu bakımdan strafor koyarsanız esneme payından dolayı sarsıntıyı hafifletip camın çatlamasını önler.Tabi sarsıntı çok kuvvetli olursa strafor da fayda etmez.Kısacası kullanmanızda fayda var .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2012 18:35
Abdullah kardeşim ferhat beyin söylediği faydasının yanında akvaryumu koyacağın sehpa üzerinde en ufak bir prüz olursa suyu doldurduğun anda akvaryumun taban camı patlar Allah korusun çok sıkıntı yaşarsın.
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2012 21:26
Renk fark etmez kalınlık da 4-5 cm olsa iyi olur çünkü akvaryum basıncı altında zaten ezilip inceli strafor gereklidir fakat olmasa da olur mdf fakat siz görmeden hava hortumu çıkıp olan suyu masaya boşaltırsa masa mdf falan dinlemez şişer taban camını kırar (ne yazıkkı başıma geldi allahtan yuvarlak hava taşı vardı da sadece suyun 15 cmsi gitti masa şişti)
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 15:15
Bence narburda gördüğünüz mavi sert strafor da olur.Çünkü o ağırlık altında mavi veya beyaz farketmez hepsi aynı dengeyi sağlar.Hem beyaz strafor çok çirkin durur.
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2012 22:54
Strafor kesinlikle şart çünkü akvaryumu koyduğumuz yüzeyde en ufak bir eğrilik yada sarsıntı alt camın direk çatlamasına sebep olacaktır. Strafor en az 1cm olanlardan olmalı.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2020 22:54
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın.Konu kalabalığı olmaması adına buradan devam ediyorum.
Arşiv raflarından(93x43) set akvaryum yaptım.Etrafını mdf ile kapladım.
3+1 katlı.toplam 220 cm.Raf araları 3 kat 55 er cm.Buradaki akvaryumlar 92x42x40h (6mm cam).
En alt kat raf yüksekliği 45 cm.
En alt katı yavruluk akvaryumlar için kullanacağım 20x42x30h 3 adet.
Arşiv rafının tablaları güçlü olsun diye boylamasına set artırdım.Punta yağmışlar.
Haliyle ortada az da olsun bombelik var.
Suyu doldurdum 1 gün sorun olmadı.
İçine kum attım ertesi gün ne göreyim En üstteki akvaryum sağlam hemen altındaki ikisinin taban cami çatlamış.
Bütün su boşalmış.Yavruluklarda sorun yok.
Ben de iki tanesinin tabanını söküp 8mm cam ile değiştirdim .
Bugün yaptım kurumasını bekliyorum.
Gelelim asıl meseleye bir daha benzer sorunla karşılaşmamak adına 2 veya 3 cm beyaz strafor köpük düşünüyorum.
Uygunmudur?
TEŞEKKÜRLER
Arşiv raflarından(93x43) set akvaryum yaptım.Etrafını mdf ile kapladım.
3+1 katlı.toplam 220 cm.Raf araları 3 kat 55 er cm.Buradaki akvaryumlar 92x42x40h (6mm cam).
En alt kat raf yüksekliği 45 cm.
En alt katı yavruluk akvaryumlar için kullanacağım 20x42x30h 3 adet.
Arşiv rafının tablaları güçlü olsun diye boylamasına set artırdım.Punta yağmışlar.
Haliyle ortada az da olsun bombelik var.
Suyu doldurdum 1 gün sorun olmadı.
İçine kum attım ertesi gün ne göreyim En üstteki akvaryum sağlam hemen altındaki ikisinin taban cami çatlamış.
Bütün su boşalmış.Yavruluklarda sorun yok.
Ben de iki tanesinin tabanını söküp 8mm cam ile değiştirdim .
Bugün yaptım kurumasını bekliyorum.
Gelelim asıl meseleye bir daha benzer sorunla karşılaşmamak adına 2 veya 3 cm beyaz strafor köpük düşünüyorum.
Uygunmudur?
TEŞEKKÜRLER
Beğenenler: [T]187204,Bisnev99[/T]
+1: [T]187204,Bisnev99[/T]
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2020 00:13
Yoga ya da kamp matı da olabilir. Tabi strafor da gayet uygun. [:iyi:]
Beğenenler: [T]219897,gazili84[/T][T]239826,spiritanimal[/T]
Teşekkür Edenler: [T]219897,gazili84[/T]
+1: [T]219897,gazili84[/T]