Akvaryum Bulanık
250 lt Akvaryumum çok bulanıyor,sanki yukardan toz yağarcasına akvaryumun üstünden aşağıya dogru devamlı birşeyler iniyor,atman 3336 kullanıyorum,akvaryumda 5-6 cm arası 35/40 tane karışık malawi var,fakat bukadar çok bulanmaması gerekiyor,akvaryumu kuralı 1 ay oldu,su kimyası bozuk olabilirmi,tekrar suyu boşaltıp yenisinimi koymalıyım,herhangi bir su hazırlayıcı koymadım,artı birde direk güneş vurmamasına ragmen akvaryumun üstünden yağan bu küçük toz gibi şeyler cama yapışıyor ve 2 günde bütün cam yüzeyini kaplıyor,450lt tanganika akvaryumunda bu şekilde bir proplem olmuyor,onda tetratech 1200 dış filtre var ve o akvaryumu kurarken sera agutan koymuştum,bilgisi olan arkadaşlardan önerilerini bekliyorum,teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
selamlar
ben kayaları çeşmede defalarca yıkadıktan sonra oto yıkamada
tazzikli suya tuttuğumda aralarda kalanları görünce şaşırmıştım.
bence en sağlıklı temizlik böyle oluyor.
bu fikir belki yararlı olur
Kullandığınız kumdan kaynaklanabilir (Mesela kuartz olabilir mi?). Kumun tamamını akvaryumdan çıkarıp ince gözenekli Bir çuvala doldurup uzun süreli tazyikli suyla yıkayabilirsiniz.
Biyolojik döngüden emin değilseniz diğer tankınızda kullandığınız 1200 filtrenizi bir süre yeni tankınızda çalıştırabilirsiniz. Faydası olacaktır. Saygılar...
Kumdan da olabilir.Bütün motorları kapatın bi kaç saat bekleyin,pislikler çökecektir.Daha sonta dip çekin.O da olmuyorsa biraz su ekleyin biraz boşaltın,böyle böyle biraz devam edin,büyük ihtimalle düzelecektir...Saygılar.
Saygılar
[QUOTE=dR.déæTh]Yasin Bey'e katılıyorum. Kumdan olabilir . Kumu güzelce yıkamanız gerekir . Akvaryumdan çıkaramayacağınıza göre de Yasin Bey'in dediği taktiği yapın
Saygılar[/QUOTE]
Dip çekimi için kullandığınız bir aparatınız varsa kolaylıkla kumu alabilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra akvaryumun bir köşesinden küçük bir kupayla tekrar serebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi balıklarınızı strese sokmamak için ışıklar kapalıyken ve bir kaç seferde yapabilirsiniz. (tecrübeyle sabittir.)
Kumdan ve kayadan kaynaklanabilir. Aslında akvaryuma koyduğunuz bilimum malzemeden kaynaklanabilir. Size önerim akvaryumun içini boşaltın, temizleyin ve cam cama bir akvaryum halinde içerisine sadece balıklarınızı koyun ve atman motorunuz ile kullanın. Eğer suyunuz bulanırsa filtrenizi değiştirmenizi öneririm, eğer su bulanmazsa ozaman kumunuzu yıkayın ve sadece kumu koyun. Su bulanırsa kumunuz suda salınım yapıyordur, değiştirin; yok eğer bulanmazsa o kayalarda yada geriye hangisi kaldı ise o malzemede sorun vardır.
saygılarımla