Akvaryum Dip Çekimi Pompası
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 17:30
Maşrapa ve kovayla değiştirin olmuyorsa.
Veya pompasız kullanabileceğiniz bir yöntem: Hortumun içini suyla doldurun, sonra iki ucunu da elinizle kapatın. İçi su doluyken bir ucunu akvaryuma sokun, öbür ucunu da daha alt seviyede bulunan kovaya bırakın. Elinizi çektiğinizde kovaya su akar. İlk denemede hortumu tutmak için yardım alırsanız iyi olur. Ayrıca pompalamak çok daha kolay. Bu sıradan hortumla, ağız hortuma temas etmeden yapmak için olan zor yöntem :)
Veya pompasız kullanabileceğiniz bir yöntem: Hortumun içini suyla doldurun, sonra iki ucunu da elinizle kapatın. İçi su doluyken bir ucunu akvaryuma sokun, öbür ucunu da daha alt seviyede bulunan kovaya bırakın. Elinizi çektiğinizde kovaya su akar. İlk denemede hortumu tutmak için yardım alırsanız iyi olur. Ayrıca pompalamak çok daha kolay. Bu sıradan hortumla, ağız hortuma temas etmeden yapmak için olan zor yöntem :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 18:23
Arkadaş yukarda yazmış pompaladığınız kısım üst bölgede olacak suyun akacağı bölse ise aşağıda olucak ona dikkat ediyormu sunuz ? Bunun pompa ile alakası yok bu hava sıkışması ile ilgili. Yani dediğimizi yaptığında bir hortumla bile olur. O pompanın tek görevi ağız ile su çekme derdinden kurtarıyo seni o kadar. Kova yere koycaksın akvaryum yukarda ise, öyle pompalıcan akıcak. Suyu çeken kısmı hava alcak şekilde dışarı çıkarttığın anda tekrar durucaktır.
leqendary 2015-04-06 18:23:56
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2015 17:30
Legendry akvaryum zaten üstte kova yerde ben akvaryuma dip çekim kısmını sokuyorum mavi pompayı pompalıyorum ayarını da yaptım o açma kapama tüm gücümle sıksamda olmuyor
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2015 19:12
Emiş tarafında pompalama ile suyun yukarı aşağı hareket ettiğini görüyor musunuz? Görüyorsanız da su aşağı doğru gelmiyorsa daha sık olacak şekilde pompalayın. Bir de vanayı sonuna kadar açın.
Bir de video buldum:
[TUBE]Il2NLfZmAdI[/TUBE]
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2015 13:52
Acaba bir delikmi mevcut eğer delik varsa hava kaçıyorsa tabiki çekmez. Fakat adama götürdüm 2 dakikada yaptı diyorsunuz bunda çelişki var. Adamın yanında siz denediniz mi ?
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2015 16:17
Kendimi Afedersiniz Biraz Salak Gibi Hissettim Becereksizlik Yani Uzun Yıllardır Uğraşmayınca Bide Pilli Almadım Pompalı Aldım Akvaryum Ufak Diye Fotoğraflarını Paylaşıyım Böyle Aparatları Ve Delikleri Kapalı Ama Su Gelince Açılıyor.