Akvaryum kapağı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 03:45
Arkadaşlar bu kapağı o kadar dert etmenize sebep yok.Çok basit ve de çok ucuza marangozda yaptırabilirsiniz.Hatta ebatlarını kestirip siz bile yapabilirsiniz.Özet şu; Kafanızda bir çekmece düşünün ve o çekmeceyi akvaryumun üzerine ters bi şekilde koyduğunuzu düşünün.Bu kadar basit.100 cm uzunluğunda cama cam bir tankınız var diyelim.Aynı ebatta bir çekmece tarzı bişi yaptırın ve onu ters çevirip akvaryumun üzerine koyun
orkut_k 2008-02-15 07:16:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 15:02
Kablo bağlarını tutturmak için altı yapışkan bantlı, plastik parçalar var. Elektrikçilerden temin edebilirsiniz. Floresan lambayı kablo bağı (bunu da elektrikçilerden temin edebilirsiniz) kullanarak bu plastik yapışkanlı parçalar yardımıyla kapağın içine tutturabilirsiniz.
Floresan lamba için özel bir yer olmasına gerek yok.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 15:07
[QUOTE=cihankilic]Kablo bağlarını tutturmak için altı yapışkan bantlı, plastik parçalar var. Elektrikçilerden temin edebilirsiniz. Floresan lambayı kablo bağı (bunu da elektrikçilerden temin edebilirsiniz) kullanarak bu plastik yapışkanlı parçalar yardımıyla kapağın içine tutturabilirsiniz.
cakr92 2008-02-12 15:26:45
Floresan lamba için özel bir yer olmasına gerek yok.
[/QUOTE]
Teşekkürler açıklamanız için.Zaten bende özel bir yer olması şart demedimki.Ama hazır kapaklarda olduğundan dolayı daha rahat oluyor dedim.Saygılar
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 15:23
Ahşap birçok yönden kötü bir seçim bence...
Su ve buharla sürekli temas içinde olan bir malzemeyi ahşaptan yapmak mantıksız...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 16:08
Arkadaslar herkese selamlar, bende aynı durumdayım pracktikerden sunta yada mdf kestirmeyi düşünüyordum ama akvaryumdaki su buharı en büyük sorun.Hem kullanılan malzeme hemde elektrik sistemi icin. Tablolarda ve resimlerde kullanılan plastik cerceveler var. Su an icin onu arastırıyorum 13-15 cm eninde bir cerceve plastigi bulursam tum sorunum bitmis olacak.italyan bir akvaryumda bir kapak gördüm. aynı malzemeyi kullanmıs. hem cok saglıklı hemde sık durmus. arastırmalarım bitince sizlerle paylasacagim.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 19:07
Neden kişisel yorumlara kızdınız anlamıyorum biricisi ahşap suya dayanıklıdır cilaladığı takitrde tabi sunta suya dayanıksızdır ben bir insanın floresan bağlayamıyorsa yani bu kadar beceriksizse dıy bölümüne bakmasın alt tarafı iki kablo bir lehim yapmayın lütfen.Eğer ahşap gerçek ahşapsa yani sunta veya mdf değilse suyada buharınada dayanır en iyi örnek anadol arabalar ön kaputu ahşap ve suda bozulmuyolar tahta kurdu yiyo ayrı mesele.
canfoose 2008-02-12 19:10:58
BU BİR HAKARET DEĞİL UYARI SADECE.
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2008 20:47
[QUOTE=cello]Arkadaslar herkese selamlar, bende aynı durumdayım pracktikerden sunta yada mdf kestirmeyi düşünüyordum ama akvaryumdaki su buharı en büyük sorun.Hem kullanılan malzeme hemde elektrik sistemi icin. Tablolarda ve resimlerde kullanılan plastik cerceveler var. Su an icin onu arastırıyorum 13-15 cm eninde bir cerceve plastigi bulursam tum sorunum bitmis olacak.italyan bir akvaryumda bir kapak gördüm. aynı malzemeyi kullanmıs. hem cok saglıklı hemde sık durmus. arastırmalarım bitince sizlerle paylasacagim.[/QUOTE]
Mustafa Bey umarım en kısa zaman içersinde sorununuzdan kurtulursun bizle paylaşabilceğiniz bir fotoğraf varsa sevinirim şahsen benim de bu aralar kapak için fikirlere ihtiyacım var.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 01:37
[QUOTE=canfoose]Neden kişisel yorumlara kızdınız anlamıyorum biricisi ahşap suya dayanıklıdır cilaladığı takitrde tabi sunta suya dayanıksızdır ben bir insanın floresan bağlayamıyorsa yani bu kadar beceriksizse dıy bölümüne bakmasın alt tarafı iki kablo bir lehim yapmayın lütfen.Eğer ahşap gerçek ahşapsa yani sunta veya mdf değilse suyada buharınada dayanır en iyi örnek anadol arabalar ön kaputu ahşap ve suda bozulmuyolar tahta kurdu yiyo ayrı mesele.
BU BİR HAKARET DEĞİL UYARI SADECE.
[/QUOTE]
Becerikli arkadaşım..Bağlayamadığımı kim söyledi..Neyse tartışma olmasın..Zaten seni takmıyorum bile...Sende akvaryumunun kapağına git anadol kaputu bul
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2008 01:47
nadol kaputu ahçap değil fiberglass(depo malzemesi) diye biliyorum ben...
markymark 2008-02-13 01:48:33
Hatta bir kırık falan olduğunda depo tamircileri yapıyordu bir yerde
Ayrıca kapak konusunda benim bir projem var...
Yapımı iki saat bile sürmüyor
Ve çok kullanışlı...
Saygılar...