Akvaryum Yapımı, Malzemeler ve Fiyatları
Teşekkür ederim. Amacım hd tv görüntü kalitesini elde etmek :) Ama sınavlarım yaklaştığı için şimdilik fon ve kum alıp uğraşamadım yeni fotoğraflarını eklerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sehbanız çok uygun bence el beceriniz varsa ki daha önceden yapmış olmamın tecrübesi ile yaptım bende başarılı sonuçlar bekliyoru sizden fotoları da eklerseniz hem merakımız gider hemde yardımcı olmaya çalışırız.Haz veren şey kendin yapmış olman ve başkalarına kazıklanmamak :)
70 40 50 bi sistem için camları nasıl kestirmeliyim.Nasıl hesaplanıyor ?
Önce kaç ml cam kullanacagına karar vermelisin.bence 6 ml kullan
sana
70*50 2 adet ön ve arka cam
38.8 mm *50 mm 2 adet yanlar
40*50 taban camı
isteğe baglı buhar camı da alabilirsin 20*70
Fotoğrafda görünen üzere aradaki cam 40 cm olmayacak ön ve arka cam kalınlığını düşersek 40- 1.2 cm = 38.8cm olur
Merhaba adaşım.Silikon için ayrıca bir boşluk bırakmak zorunda değilsin yani ben bırakmadım her kenar aynı sekillde yükselecegi için sorun olmaz ön ve arka cam arasındaki yan camlar için belki bırakılabilir ama 1 mm geçmemeli zaten onu da camcı eli ile milimetrik ayarlayamaz yani sorun olmaz zaten silikonu içerden tekrar çekecegin için sorun olmaz ama kayıt kuşak mutlaka yap 200 litre sonucta patlamasını istemeyiz.
Zimpara oldukça kalın olmalı zımpara ile yapacaksan fakat benim önerim bıçak bilediğimiz masad daha uygun ve daha az tehlikeli.
Camlar tabandakine basmalı doğru biliyorsun Fatih kardesim.
Fotoğraflarını buradan paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyoruz.