Akvaryum Yaz Çilesi (30 derece)
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 17:55
Herkese selam
İzmir'de oturan arkadaşlar sizdede aynı dert varmı?Daha Mayıs ayındayız; ama akvaryumum (100x45x55 Bitkili) sıcaklığı ısıtıcısız 30 derece oldu.Buhar camlarını çıkardım ve kapağı açık tutuyorum gene düşme olmuyor.maaile 2014-05-25 18:16:54
İzmir'de oturan arkadaşlar sizdede aynı dert varmı?Daha Mayıs ayındayız; ama akvaryumum (100x45x55 Bitkili) sıcaklığı ısıtıcısız 30 derece oldu.Buhar camlarını çıkardım ve kapağı açık tutuyorum gene düşme olmuyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 21:13
Fan iyi bir çözüm. üfleme ve emiş kullanmak kaydı ile. Ben akvaryumları (3 adet bitkili) salona alım malesef. Salonda kilima açık olduğunda hepsi için avantaj oluyor. :)
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 23:02
Klima benimde aklıma geliyor.Ancak mali durumum şu an sıkışık bu yılı fanla geçircem artık; nasipse seneye taktırcam.4 adet 12lik fan yeterli olurmu? 2 emiş 2 çıkış olarak strafora montajlayıp akvaryuma koymayı düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 23:03
Fan çözer gibi deneyin.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 23:18
Fan sayısını fazla bile tutmuşsunuz. Daha azı 3 tane bile kafi idi. isterseniz sadece giriş olarak kullanmanız yeterli. Zaten delik bulup sıcak havayı ordan attırır fan.
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 17:36
Zaten azda olsa hava motoru ve filtre sesi yetiyor birde fan vızıltısımı çekelim .
Şaka bir yana bende aynı dertten muzdaribim özellikle temmuz ve ağustos aylarında sıcaktan bitkilerim çürüyor. Tek seçenek buhar camlarını kaldırmak kalıyor.
Ayrıca fan için adaptör lazım yine bir fiş kalabalığı 2 adet 6lı grup priz her yer fiş kablo oda ayrı bir dert![](smileys4/smiley5.gif)
aluzil 2014-05-26 22:50:06
![](smileys4/teytey.gif)
Ayrıca fan için adaptör lazım yine bir fiş kalabalığı 2 adet 6lı grup priz her yer fiş kablo oda ayrı bir dert
![](smileys4/smiley5.gif)
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 10:32
Elektrikli aletlerden hiç anlamam babamsa anladığını iddia eder ama evi patlatma olasılığı var. :D
İzmirde uygun fiyata bu tarz bir sistemi nereden bulabilirim biliyor musunuz?
Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2014 19:06
Zor bişeyi yok aslında ; Çankaya bit pazarının orda başkent elektrikten fan ve o fanlara yetecek bir adaptör alıp hırdavatçıdanda bir adet strafor alıp bunları kabloyla bağlıyacaksın.Malzemeleri temin et sana yardımcı oluruz bağlantılar için.
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2014 11:16
Evet balıklar için de problem.
Geçen sene 2 adet leptosomamı kaybettim. Nedeni ararken bir baktım akvaryum 33 derece olmuş. Haşlanmış zavallılar. Önlem almak gerekli...