Akvaryuma 5 Kala
Daha önce bir konu açmıştım ancak daha sonra konumu bulamadım bende kendi çapımda akvaryumum için gerekli olan malzemeleri topladım;ancak sormak istediğim 65uzunluk--30derinlik--40yükseklik olarak düşündüğüm akvaryumumda iç filtre mi dış filtre mi kullanmam gerektiği.2haftada bir temizleyebilceğimi düşünürsek iç filtre kurtarır gibime geliyor.Hava motoru kullanmalı mıyım?(Eğer kullanacaksam hangi marka ve özelliklerde tavsiye edersiniz,fiyat ne civardadır?)
Camların uzunluğunda ek yer kestirmeyi planlıyorum yani;65*31,2*40 olacak,65cmlikler tabana,yan 31,2likler 65liklere yüklenecek doğrusu bu mudur?(değilse doğru ölcüleri ve hangisinin hangisinin üstünde olacağını söylerseniz sevinirim)
Teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence de dış filtre kullanmanız daha iyi olur. Hava motoru olarak da atman hp 1000 (tek çıkış) yeterli olur bence fiyatı her yerde farklıdır. Bide yeriniz varsa 70*30*40 kestirin camları ama yinede siz bilirsiniz: Yan iki cam üstte gelecek şekilde olacak.
Sağlıklı balıklar...
Bence de dış filtre kullanmanız daha iyi olur. Hava motoru olarak da atman hp 1000 (tek çıkış) yeterli olur bence fiyatı her yerde farklıdır. Bide yeriniz varsa 70*30*40 kestirin camları ama yinede siz bilirsiniz: Yan iki cam üstte gelecek şekilde olacak.
Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE][QUOTE=bakova]
arkadaşım dış filtre kullan derim işini sağlama al
[/QUOTE]
Nasıl oluyor anlamadım , kasıtlı mı yapıyorsunuz ?
Dostum 65 lik akvaryumda dış filitrenin debisi fazla gelecek bir takım bakterilerin oluşumu engellenecek , bence büyük boy şelale kullan en iyisi , hem temizlemesi daha kolay olur hemde dış filitrenin sağladığı biolojik filitrasyonu da sağlar. hemde bütçeni dış filitre kadar sarsmaz
Sağlıklı balıklar...
[/QUOTE][QUOTE=bakova]
arkadaşım dış filtre kullan derim işini sağlama al
[/QUOTE]
Nasıl oluyor anlamadım , kasıtlı mı yapıyorsunuz ?
Dostum 65 lik akvaryumda dış filitrenin debisi fazla gelecek bir takım bakterilerin oluşumu engellenecek , bence büyük boy şelale kullan en iyisi , hem temizlemesi daha kolay olur hemde dış filitrenin sağladığı biolojik filitrasyonu da sağlar. hemde bütçeni dış filitre kadar sarsmaz
[/QUOTE]
130 litrelik akvaryuma 300 litrelik akvaryum için olan dış filtre aldım,yine de zor yetti.Eğer 150-200 litre bir akvaryum için olan bir dış filtre alınırsa hiçbirşeyi engellemez.Ayrıca şuan elimdeki ucuz iç filtrenin debisi 650 litre,dış filtrenin ki 1000 litre.Arada çok bir fark yok.