Akvaryumcuların söylediği komik sözler, yalanlar
-Abi bunlar blue point mi? ıı şey yanlış söyledim ikola mı?
-Hı hı evet.
Sarı prensesmi desem evet dicek adam bu kadar olmaz. Bende bu tarz konuları forumdan takip ediyordum. Benim de başıma gelince ne kadar traji komik bir olay olduğunu anladım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende bizim burdaki en meşhur akvaryumcu yani Sefa Akvaryuma gittim,aslında gitmicem bir daha dememe rağmen Eheim filtre hiçbir yerde olmadığı için mecbur kaldım...
- Valla iyi bir marka olmadığı için ben o maldan almıyorum
Her akvaryumcu sizin gibi olsa zaten bu konu açılmazdı Mehmet Bey,siz istisnalar arasındasınız dediğiniz gibi her akvaryumcu ilgi gösterse bilgi verse zaten müşteriniz başka bir yerden balık akvaryum yem vs. satın almaz size gelir ve dediğiniz masrafları zaten sürekli gelen müşterileriniz karşılar,sizin gibi ilgilenen akvaryumcum var başkasına gitmeye tenezzül bile etmiyorum çünkü ilgi yok diğerlerinde ve tabi bilgide yok...
Tebrikler. Sizin gibi akvaryumcusu olan yerler şanslı...
Akvaryumcunun java fernni bize aynen şöyle sattı :D Bu bitkiyi tabana dikin 1 ayda taban komple bu bitkiden olcak zemin bitkisi bu demişti ve bizde salak gibi alıp topraga ekmiştik :D
1 ay geçti bitki hala aynı :D gittim akvaryumcuya dedim bu bitki hala tek duruyor :DDD Yok ışıgı yok gübresi yok şusu busu baktım yine kaptırcak bişiyler hemen kaçtım oradan. Foto çekip internete koydum java fernmiş ismi. Ve topraga degil köke yada kayaya tutturuluyormuş :DDDD
Ayrıca okurken aklıma geldi. 1 ay oldu olmadı. Neon tetra arıyorum. Bulunduğum şehirdeki 6-7 tane akvaryumcunun hepsini geziyorum. Bir tanesi şöyle bi cümle kurdu.
Iyi geceler ...
Geçen günlerde kuzenimide hobiye başlattım 80 lt lik akvaryum kurduk. Sarı prenses yavru besleyebiliriz diyerek akvaryumcu gezmeye başladım. Bi akvaryumcuya girdim yavru balıklara bakıyorum. Yetkili abi yanıma yaklaştı. Birkaç yavru sordum. En sonda abi 80 lt lik akvaryumda mavi prenses beslenebilir mi ? Kaç tane atabilirim yavru dedim. Adam 50 cmlik akvaryumu gösterip burda en az 150 yavru balık var ddi sen istersen 100 tane yavru mp atarsın 80 ltye dedi.E tabi istersen (!)dedi. Gülemedim bile. Teşekkür edip çıktım haliyle.
Bende bizim burdaki en meşhur akvaryumcu yani Sefa Akvaryuma gittim,aslında gitmicem bir daha dememe rağmen Eheim filtre hiçbir yerde olmadığı için mecbur kaldım...
- Valla iyi bir marka olmadığı için ben o maldan almıyorum
Sefa akvaryumun sahıbını bılmem ama yanında calısan elemanın bılmedıgı hayvan turu yok dıyebılırım, bi ara hamster alıp uretme fıkrıne kapılmıştım gıdıp derdımı anlattım ve o eleman alt taraftan uretımaneden bana karnı dolu bı dısı verdi aynı aksamada 6 tane yavrum olmustu :)
Herkesi aynı kefeye koyamayız tabi;
Küçükken son kalan damızlık boy sarı prensesımı akvaryumcuya bolca japonla takas hayalı ıle goturmustum oda bana 2 lıralık olanlarından bir tane verıp bizde takas bire bir olur demişti, hayır dıyemedım tabı cocukluk hali verdiği balıkta üç güne ölmüştü... :)