akvaryumda ışıklandırma
Arkadaşlar akvaryumum da chicled serisi besliyorum ve 100x35x40 cm boyunda akvaryumum var. Işıklandırma hakkında bilgi istiyorum. Akvaryumumda mavi renk florasan kullanılır mı? Bu arada akvaryumda canlı bitkim de var. Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
çünkü
1. doğal değil
2. strese sokuyor
bunun yerine tek veya çift grolux kullanmak en doğrusu
Akvaryumuna 18/54 değerlerinde florasanlar alırsan balıkların için çok iyi olur. Ayrıca balıkların sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlar.
100x40x50 Akvaryumumda Çiklid bakıyorum.. İki floresan kullanıyorum..
1.si Slyvania Coral Star (Aktinik Mavi-Çok Koyu Bir mavi-Aslında deniz akvaryumları için)
2.si Sylvania Gro-Lüx (Pamukşekeri renginde bir ışık yayıyor)
Böylece ikisinin ortası bir renk oluşuyor. Bu zonaxale isimli yararlı bir bakterinin gelişmesini sağlıyor. Hem bitki hemde balıklar için mükemmel oluyor. Ayrıca çevreyide rahatsız etmiyor. Bitkilerim sararmıyor. (belki sadece gro-lüx kullananlarınki kadar hızlı büyümüyor ama daha sağlıklı olduklarına eminim..
[QUOTE=tulgarkaan]arkadaşım akvaryumcuda bula bilirsen yoksa elektirikcide oda yoksa.sana bir çözüm sulu boyaa:D:D:D tşk[/QUOTE]
bu mantıkla bitki falan yetiştirilmez ne yazıkki. Grolux alın mutlaka olur elektrikçilerde, onu bulamssanız philips aquarella alın philips aydınlatma bayilerinde oluyor. Birde bitki tanklarında aydınlatma BU makaleyide okursanız daha iyi anlarsınız.