akvaryumda kurtlanma sebebleri (tahmin)
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 20:22
Merhaba ben bu güne kadar kurduğum bitki akvaryumlarımda her seferinde kurtlanma gördüm. En son küçük bir karides akvaryumu kurdum bu sefer kurtlanma olmasın diye hergün %10 su değişimi yaptım yapmama rağmen tekrar karşıma çıktı planarya diğil ama mikro kur gibi bir kurt.![](smileys4/cinnet.gif)
Yardım yokmu.![](smileys4/sad.gif)
![](smileys4/cinnet.gif)
Şimdi gelelim asıl mevzuya daha yeni dank etti
bu yukarıda gördüğünüz gübreyi kullanıyorum tarihi geçik alırken bir sorun olmaz diye aldıydım sizce olay nedir, kurtlanmanın sebebi bu gübremi ki.![](smileys4/smiley19.gif)
![](smileys4/ugurabi.gif)
![](smileys4/smiley19.gif)
Yardım yokmu.
![](smileys4/sad.gif)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2014 01:25
Senin kurt dediğin şey %99 ihtimalle nematod.. Ve nematod bir kere bulaştığında , defetmesi en zor canlılardandır..
Kurduğun akvaryumlarda , nematod olan akvaryumun filtre , dekor , malzeme , bitki vs yeniden kullandıysan kısa sürede orada da çoğalmışlardır.
Başına gelen bu hadiseyi , "nematod" diye aratırsan , forumda konuları mevcut..
Kurduğun akvaryumlarda , nematod olan akvaryumun filtre , dekor , malzeme , bitki vs yeniden kullandıysan kısa sürede orada da çoğalmışlardır.
Başına gelen bu hadiseyi , "nematod" diye aratırsan , forumda konuları mevcut..
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2014 08:51
Galiba nematod diğil böyle diğil benim kurtlar çok baktım ama değil. Mikro kurt olabilirmi ki.Aquarist_mlh 2014-04-19 08:53:36
bide sadece bitki akvaryum larında çıkıyor delarosyonları kullanmama rağmen düz akvaryumda çıkmıyor.
Bide vatoz var nematod olsaydı ölürdü ve bugüne kadar ölen tek balığım oldu oda lepistes.
![](smileys4/smiley19.gif)
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2014 21:01
Akvaryumda tek balık cüce vatoz var 8 tanede karides var.