Akvaryumdan su çekme ama gülmeyin :)
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 15:42
Arkadaşlar yüksekte olan akvaryumdan normal hava hortumu ile su çekenler var hiçbir sistem kullanmadan bunu çok gördüm nasıl olur bu ?Oruç-Reis 2013-09-28 11:19:08
Sadece yüksekteki akvaryumdan alttaki kaba su aktarıcam hortum ile :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 15:52
1-Hortumun ucunu akvaryuma sokyunusadam 2013-09-27 15:55:26
2-Hortumun diğer ucunu emerek biraz su çek ve aşağıdaki kovanın içine tut
Bu kadar ;)
Kolay gelsin.
Hatta afiyet olsun :)
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 16:05
Afiyet olsun istemiyorsan ağzına kaçmasını istemiyorsun hortumu U şeklinde tut içini musluktan suyla doldur tamamen, iki ucu kapat parmaklarınla suyu dökmeden bir ucunu akvaryuma sok, öbür ucunu odadaki boş kovaya. akvaryumdan su kovaya akmaya başlayacaktır.
mesutok 2013-09-27 16:05:53
Beğenenler: [T]160597,kaanyavuz[/T]
+1: [T]160597,kaanyavuz[/T]
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 16:52
Hava hortumu ile dip çekimi uzun sürer.Hava hortumu yerine hırdavıtcılara gidip 10 mm - 12 mm şeffaf hortum istediğini söylersen verirler.2 metre alsan 1-2 lira tutar.
Şeffaf hortumu anlamazlar ise terazi hortumu dersin.
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 11:36
Aslında üstteki arkadaş doğru söylüyor nalburlarda satarlar serçe parmağın kalınlığında şeffaf hortumlar bende çok kullandım bunu hem az çekiyor hemde hava hortumundan hızlı çeker, ben konunun üzerine düşmedim sadece hava hortumu dediğin için belki çok az çekmek istediğini düşündüm.
Yine U şeklinde tutarsın içini suyla doldurursun. Nalburda bulamazsan Elektrikçilerdede oluyor bu şeffaf hortumlardan serçe parmağın kalınlığında olanı tercih edesen çokta hızlı boşaltmaz suyu.