Akvaryumlar da Kayıt - Kuşak nedir
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 14:57
Ya arkadaşlar akvaryum yaptırdığımızda kayıt kuşak atıyoruz ama hazır akvaryumlarda kayıt kuşak adına hiçbirşey yok onlar neden atmıyorlar akvaryum büyüklüğü ne olursa olsunfirat~65 2009-08-22 14:57:47
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 19:23
[QUOTE=firat~65]Ya arkadaşlar akvaryum yaptırdığımızda kayıt kuşak atıyoruz ama hazır akvaryumlarda kayıt kuşak adına hiçbirşey yok onlar neden atmıyorlar akvaryum büyüklüğü ne olursa olsun[/QUOTE]
Sizin gözünüzden kaçmış olmalı.Benim şuana kadar akvaryumcularda gördüğüm ciddi hacime sahip olan akvaryumların hepsinde kayıt kuşak bulunuyor.
Örneğin ; 100x50x60 - 125x50x60 - 150x50x60 - 175x50x60 vs.....
Saygılar
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 19:29
Ek olarak kayıt kuşak kullanmak akvaryumun güvenlik faktörünü artırır.Hiç bir imalatcı 8mm kayıtlı kuşaklı bir akvaryumu kayıt kuşak atmamak için 10 mm yapmaz.8 mm kayıtsız kuşaksız sıkıntı yaratacağından güvenliği artırır.Maliyete de büyük etkisi vardır bence.
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 01:01
Geçen yıl dört adet akvaryum yaptırdım. Tabii gözüm göre göre. Taban çift cam, üst kısım aleminyum ray. Aleminyumlar köşelerden perçinli. Bu dediklerim kayıt ve kuşaktan daha da sağlam
Kayıt kuşak mutlaka önemli. Ama güvenliği artırmak için 8 mm ve yukarısı cam için mutlaka rodaj şart.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 11:30
[QUOTE=firat~65]Ya arkadaşlar akvaryum yaptırdığımızda kayıt kuşak atıyoruz ama hazır akvaryumlarda kayıt kuşak adına hiçbirşey yok onlar neden atmıyorlar akvaryum büyüklüğü ne olursa olsun[/QUOTE]
Çok kaliteli hazır akvaryumlar var. Bende hazır aldım ve çok güzel yapılmış kayıt kuşaklı. Dediğiniz gibi olmayanlarda var fakat alan kişi bilinçli ise zaten almaz.
Çok kaliteli hazır akvaryumlar var. Bende hazır aldım ve çok güzel yapılmış kayıt kuşaklı. Dediğiniz gibi olmayanlarda var fakat alan kişi bilinçli ise zaten almaz.
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2009 16:16
Akvaryum imalatların da standartlar var. Profesyonel üretimini yapanlar kaç litrelik bir akvaryuma ne kadar cam kalınlığı gerekir, kayıt- kuşak ve rodaj gerekli mi bilirler. Zaten akvaryumlar da slikonların bir ömrü var. Yani yapılan bir akvaryum ila-nihai olamaz, ekonomik ömrü var. Zaman içerisin de slikonlar da çürüme ve deforme başlar. İşte bu süreyi profesyonel üretimciler 5 yıl olarak söylerler. Yaptıkları akvaryuma dikkat edilirse 5 yı garanti verirler.
Akvaryum, malının arkasın da duran ve en az 5 yıl garanti verebilen birinden alınmalıdır.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2010 13:12
Faydalı bilgiler için teşekkürler.
Yanlız böyle resimler için izinsiz kullanılamaz tarzı yazılar yazılması çok tuhaf.
Sanki arkadaş bir icad yada sanat eserini sunuyor.
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2010 13:55
[QUOTE=fesin]Faydalı bilgiler için teşekkürler.
E_C_N 2010-01-09 20:26:22
Yanlız böyle resimler için izinsiz kullanılamaz tarzı yazılar yazılması çok tuhaf.
Sanki arkadaş bir icad yada sanat eserini sunuyor.
[/QUOTE]
Fikret bey, öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
İleriki zamanlarda sizler bu siteye bir şeyler kazandıracak hobiye faydalı olacaksınızdır. Zaten hepimizin amacı bu!
Birileri emek hırsızlığı yapar da, size ait olanını başka bir yerde kendisinin gibi kullanırsa ne düşünürsünüz?
Bunun cevabını verin, beni ondan sonra tenkit edin.
Yaptıklarımız bulunmaz Bursa kumaşı değil, herkes yapabilir, paylaşabilir. Engel olan yok!
Saygılarımla,