akvaryumu ısıtmanın ısıtıcıdan başka
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 22:42
arkadaşlar akvaryumu ısıtmanın başka yolları varmı ufak bir akvaryum var motorla hava taşını koydum yer daraldı akvaryum 25x25x25 cm boyutunda üstten ampul taksam olurmu acaba ısıtırmı
saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 23:17
Can arkadaşım, bu akvaryumda ne tür canlılar besliyorsun. Üstten ışıklandırma zaten normal şartlarda yapmalısın. Bu suyu bir miktar ısıtacaktır. Ama akşam olduğunda ışığı kapattığında su ısısı tekrar düşecektir. O yüzden en sağlıklısı ısıtıcı kullanmandır.
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2007 23:55
çınar abi büyük akvaryumda var ısıtıcı ama bu baya gı küçük üstten ampul taksak ısıtmazmı japon beslicem gece falan kapatmıcam yani24 saat açık kalıcak atmanın 25watt lıgını aldım çok ısıttı balıklar öldü yani ampul ısıtmazmı ısıtırsa kaçlık ampul alayım
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 01:55
Selamlar aynı şeyi tekrarlamak gibi olacak ama japon balıkları için ısının önemi yok. Bundan, 24 saat açık olan bir büfenin dışarıda duran ısıtıcısız akvarymunda yasayan japonları gördümde emin oldum :)
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 18:45
eger eviniz kaloriferli ise sadece petege yakın kurmanız yeterlidir ben öyle yaptım ve ısıtıcısız 22 21 deb aşagı düşmüyor ama arkadaşlarında dediği gibi japonlar için gerek yok
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 18:58
Gece ile gündüz arasında sıcaklık farkı yoksa evde olur ama varsa balıklarınız b.benek olurlar.O yüzden eyer sabit değilse ısı termostadlı bi ısıtıcı alın.
SAYGILAR...
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2007 19:01
[QUOTE=baraccuda]Kesinlikle katılıyorum japonlar için ısıtıcıya gerek yoktur.[/QUOTE]
Merhaba.Ben tam aksini düşünüyorum.Isıtıcı japonlar için gerekli değil derken beyaz benek hastalığına tutulmamaları için ısının sabit tutulması gerekir.O sebeble de ısıtıcıya ihtiyaç vardır.
Saygılar.