AKVARYUMU SOĞUTMA
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 21:51
Arkadaşlar hayırlı akşamlar.Yaz günlerini düşünerek elimde bulunan fanları değerlendirmek istiyorum.Yalnız bunları hangi yönde kapağa takmalıyım?Havayı dışarıdan içerimi versin yoksa içeriden dışarıyamı?Yada iki yönlümü takmalıyım?Biri dışarıdan içeriye diğeri içeriden dışarıya olacak şekilde?Ve birde bunlar direk şebeke akımıyla çalışırmı ?Adaptöre gerek varmı?teşekkürler şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 22:02
Kahraman Bey suya doğru havayı üfleyecekler.Görünen fanın adaptöre ihtiyacı yok gibi gözüküyor yinede birkaç kişi daha baksın derim ;)
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2012 13:53
Kahraman Bey, mantıklı olanı bir tanesinin içeri, diğerinin dışarı üflemesidir aslında. biri akvaryuma dışarıdan soğuk havayı üflerken sirkülasyon oluşturur, diğeri de içeride sirküle olan sıcak havayı dışarı atar. ikisininde içeri üflemesi tankı şişirecektir. eğer resimdeki fandan iki tane kullacaksanız herhangi bir adaptöre gerek yok, fan alırken dikkat etmeniz gereken nokta üzerinde 220-240VAC yazmasıdır. bu tip fanları direk şebeke elektriği ile kullanabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2012 00:50
Aslında bu su sıcaklıgı sorunu yazın benimde başımın belası eger akvaryum büyükse (300-500L) bence en iyisi paraya kıyıp chiller almak ve akvaryumun keyfini çıkartmak :)
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 23:11
Arkadaşlar geçenlerde gördüm Laptop Soğutucu olarak temin edebilirsiniz Fiyatı 15 ile 25 tl arası buyrun resim.
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 23:25
[QUOTE=DİLEMMA]Arkadaşlar hayırlı akşamlar.Yaz günlerini düşünerek elimde bulunan fanları değerlendirmek istiyorum.Yalnız bunları hangi yönde kapağa takmalıyım?Havayı dışarıdan içerimi versin yoksa içeriden dışarıyamı?Yada iki yönlümü takmalıyım?Biri dışarıdan içeriye diğeri içeriden dışarıya olacak şekilde?Ve birde bunlar direk şebeke akımıyla çalışırmı ?Adaptöre gerek varmı?teşekkürler şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara.[/QUOTE]
Direk şebeke gerilimi ile çalışacaktır.Fakat isterseniz piyasada bulunan Emko 3710 SERİSİ cihaz temin ederek sıcaklığı kontrol edebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 16:27
Fotoğraftaki Fanları Her Bilgisayar Tamircisinde Bulabilirsiniz Veya İlla Sıfır Olsun Diyorsanız Vatan Computer Gibi Parça Satan Yerlerdede Bulunuyor :)Ama 2.ellerde İşinizi Görür Gibi :)
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2012 17:35
selam
Nacizane fikrim akvaryumda 220 voltluk değilde biraz daha büyük bir fan ama 12 voltluk olursa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Direkt olarak 220 volt sakıncalı olabilir tedbir açısından.
İyi hobiler Saygılar