Akvaryumu Temizlemek
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 19:29
Arkadaşlar benim bodrumda duran bi akvaryumum var. İçinde eskiden tavşan beslemiştim. Çok pisletmişti ondan önce balık besliyordum, (ciklet) şimdide 1,2 senedir bodrumda. Petshopa sordum tuz ruhu ile güzel yıka durla güneşe koy 1 gün olur. dedi . Tuz ruhana içim el vermedi bu akvaryumu nasıl dezenfekte edebilirim? Arkadaşlar yavru balıkta olucak o yüzden yanlış bişey yapmak istemiyorum. ( akvaryum 58x32x24 44 lt )
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 19:52
Arkadaşlar tavşan akvaryumu çok pisletmişti yalnız birde içinde öldü doğuş bey bu işlem yeterli olur mu birde nası yapıcaz tam anlatır mısınız
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 19:56
Deterjan vb kimyasal kullanmanızı önermem. Onun için belirttiğim yol daha tehlikesizdir.
İlk başta hortum vasıtasıyla akvaryumu tazikli suyla yıkayın ki kaba pisliği gitsin. Daha sonra sıcak su içerisinde kaya tuzunu eritip akvaryuma bir miktar dökün. Sonra süngerin sarı kısmıyla iyice temizleyin.
Tam anlamıyla duruladığınızdan emin olun.
İlk başta hortum vasıtasıyla akvaryumu tazikli suyla yıkayın ki kaba pisliği gitsin. Daha sonra sıcak su içerisinde kaya tuzunu eritip akvaryuma bir miktar dökün. Sonra süngerin sarı kısmıyla iyice temizleyin.
Tam anlamıyla duruladığınızdan emin olun.
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 20:06
Hortumla temizlemeden olur mu lavobada temizlesem birde illa kaya tuzu mu olucak kesin iyi bi şekilde temizler değilmi bi sıkıntı çıkmazEmirozekici 2014-06-06 20:42:18
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 21:01
Üzüm sirkesi ve tuz öneririm.Kabasını aldıktan sonra bu karışımı sek şekilde uygularsanız yeterli dezenfekte işlemi tamamlanmış olur.
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 23:50
Kaba pisliği aoin biraz bulasik singeriyle ovun sonra ful su doldurun içine tuz atip karistirin bir gün bekleyip basdan yikayin bise kalmaz.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 13:07
Eğer silikonları kötü durumdaysa bence uğraşmayın.Biraz daha büyük bir akvaryum yaptırın derim.100-50-50(h) alvaryumu camcıda 120-130 liraya yaptırırsınız.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 13:15
1- o kadar büyük akvaryumu koyacak yerim yok öğrenciyim.
2- zaten yaptıracaktım 35x35x35 veya 40x40x35 ama öğrenci olduğum için para gitmesin diye bu akvaryumu buldum zaten kumuydu bitkisiydi yine çok para gidecek.
2- zaten yaptıracaktım 35x35x35 veya 40x40x35 ama öğrenci olduğum için para gitmesin diye bu akvaryumu buldum zaten kumuydu bitkisiydi yine çok para gidecek.
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 13:21
Kaya tuzu+sirke+sıcak su+kullanılmamış bulaşık süngeri güzelce yıkayın bol suyla durulayın 1-2 gün güneş görmücek bir yerde üstü açık havalandırın daha sonra tekrar bol suyla yıkayın duruluyan yani kuruduktan sonra hiçbir sorun olmaz.