akvaryumumun tuhaf canlısı
Arkadaşlar ben bundan 5 gün önce akvaryuma 20 cm lik bir toprak solucanı attım bu hayvan hala yaşıyor.
Acaba biz böyle birkaç büyük solucan atsak bunlar akvaryumda üreselerde yavrularıyla da balıklar beslense nasıl olur. Şimdiye kadar ölse zaten ölürdü. Canavar gibi maşallah hiç biryerde durmuyor.
Bir zararınıda görmedim şimdiye kadar!
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum. Bu iş benim aklıma yattı.
Eğer akvaryum dünyasına bir yenilik getirdiysem ne mutlu bana!
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İşte resmi! Resim çekerken büzülmüştü o yüzden kısa ve kalın gözüküyor ama videoda öyle değil.
Resim;
Video;
http://www.hemenpaylas.com/download/706097/Klip_5_.3gp.html
Birde taştan mağarası var sürekli oraya kaçıyor ışığı pek sevmiyor kerata.
O benim akvaryumumun dev vahşi yılanı!!!
Saygılarımla,
[QUOTE=zerhan]euehue gülmekten öldüm ya " o benim akvaryumumun dev vahşi yılanı" cümlesi de bitirici vuruş olmuş üstadım magarasınada hayran kaldım bu toprak solucanlarından bir bulamadım:(nasıl bir yerden buldunuz dev yılanınızı? [/QUOTE]
Bahçeden.
Saygılarımla,
Sanıyorum solucanların cinsiyeti yok, 2-3 tane solucanın bol bol yavrusu olur ... Gerçekten ilginç...
Eğer başarabilirseniz paylaşımlarınızı bekliyorum.
Şu anda yanlarında japon, beta, çöpçüler, vatoz ve koi var yalnız bu balıklarımı yeni akvaryum kuracak olan bir arkadaşıma vereceğimden 7-8 cm lik astronotlarımı bu akvaryuma koyacağım. Daha önce denedim ve bu 7-8 cm lik astronotlar solucana bakmadılar bile ama astronotlar büyüyünce ne olacağını tahmin edebiliyorum.
Gelişmeleri sizinle paylaşırım. Aslında bu fikri bana ''mehmetburak'' isimli bir arkadaş verdi diyebilirim.
[QUOTE=van helsing]
[QUOTE=mehmetburak]Selam satdiver sitemize ho? geldin.Lütfen ''A?k Yalan,Sevgi Yalan,Notalar Gerçek,Delaylar Karma?a,Reverbler Tutku, Trance Hayat''yazdy?yn yere adyny soyadyny yazmalysynyz.Astorontlara gelince solanca u?ra?mayyn astronotlar bazylaryny yiyemez onlarda akvaryumda ürer.Siz en iyisi artemir, su piresi kullanyn.[/QUOTE]
Toprak solucany suyun içinde ürermi ki?
[/QUOTE]
Pek ciddiye almamıştım ama denedim suyun içinde de çok rahat yaşıyorlar!
Belki ''mehmetburak'' isimli arkadaş bunu öylesine söylemiştir, bu kadar güzel bir fikir verdiğinin bile farkında olmayabilir...kimbilir!...
Belki de bu arkadaş daha önce akvaryumda üretmiştir solucanları.
Birazdan ö.m. atıp bu arkadaşın da görüşlerini bizimle paylaşmasını isteyeceğim.
Saygılarımla,
[QUOTE=orfoz] Bence iğrenç görünüyor. Akvaryuma hiç yakışmamış. Bence küçük parçalara ayırın ve balıklarınıza yedirin.[/QUOTE]
Aslında o işi balıkların yapması gerekiyordu ancak yağlanmasını bekliyorlardır sanıyorum daha lezzetli olsun diye, besiye çekiyorlar galiba.
Koilerin de dadanmaması oldukça ilginç geldi bana.
Akvaryumumda 2 Japon, 3 Koi, 1 Beta 4 toprak solucanı besliyorum.
Ben de koymayı plânlıyordum ama benim atacağım solucanlar en fazla 2-3 saat yaşayacak.Bugün 2 tane vatos aldım kuyrukları kopmaya başladı yavru akvaryumuna koydum.Benim balıklara ne kadar yem atsam az geliyor.