Akvaryumun Zararları?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Evdeki iki akvaryumdan birini kaldır deyip duruyor benim hatun, aslında ikinciyi kurmamın da komik bir hikayesi var.
İkinci akvaryum için kulis yapıyorum ama bir türlü ikna edemiyordum. Bir gün dedim ki:
--"Bak bu akvaryumdaki balıklar yavrulamaya başladılar, yavruları nereye koyacağız? Bir tane 1 metrelik alalım, üreyen yavrular 2-3 ayda en az 200-300 YTL eder. Hepsini sana vereyim, git istediğin ayakkabıyı çantayı al, hiç karışmayacağım"
Bu sözler üzerine 7-8 saniye sessiz kaldıktan sonra salondaki bir köşeyi gösterek,
--"İkinci akvaryumu şuraya kur baaari"
Henüz öyle yüklü miktarda para vermedim kendisine, ara ara yavru satışından sonra 20-30 falan. Hala bekliyor garibim
Ama evdeki yedek damacanalar boşaldığında onları doldurmak da onun görevi.
Demekki herkez aynı yalanları uyduruyomuş fiyat konusunda olanları bende kendimi tek sanırdım.
İnsan şu konuyu daha erken açar ve uyarır, biz daha yeni başladık akvaristliğe vazmı geçsem.. gerçi benim akvaryumlar iş yerinde pek misafir gelmiyor büroya, hanım da arada bir uğruyor. Bu faydalı açıklamalardan sonra eve akvaryum kurmaktan vazgeçtim sağolun.
Yeni evlendim sayılır ve akvaryum bizim en büyük hayalimizdi, Eşimin gelinliğini aldığımız yerdeki arkadaş bıkmış olacak ki akvaryumu atacaktı, biz aldık. Kapaksız, kirli paslı bir şeydi. Temizliğinden sehpanın boyasına kadar her şeyini beraber yaptık. Ama balkonda duruyordu, evde yaşayan olmadığı için kuramıyorduk akvaryumu. Nihayet evlendik ve Şarköy e balayına gittik. Akvaryumun kumunu kayasını beraber topladık denizden, hepsini temizledik, aliminyumcuya kapak yaptırdık. Geri döndüğümüzde her şeyi tamamladık ve beraber Eminönüne giderek malawilerimizi seçtik. Buraya kadar her şey çok güzeldi ve yanımda tam destek olan bir eşim vardı. Ama şimdi akvaryum kurduğumuza bin pişman bir vaziyette. Maddiyat hariç, diğer her şeyde tüm söylenenler başımda. Yavrular için ikinci tankımı yaptım zorla da olsa. Hedef 3. ve büyük bir tankta,:)
Selamlar;bende arkadaşlarla çarşıya gidince oluyor neymiş yok çok paraymış yok başka uğraşacak iş yokmuş işim gücüm akvaryum'muş merakı olan arkadaşlarımı bile soğutuyolar .ya akvaryum patlarsa... ya üzerinde durduğu yer çökerse.. daha neler neler.