Akvaryumun Zararları?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar, geçenlerde 3 adet balık aldım. Akşam eşim hemen yine bunlara paramı verdin yaaa yazık demeye başlamıştıki, aklıma yalan geldi :) yavru akvaryumundaki balık sayısı net olmadığı için hemen, sabah sen uyurken arkadaşa 3 tane bizden götürdüm, ondanda bunları aldım dedim :))))takas ettiğim balıklar 3 tane 4cm lik yunus ile 3 tane 10cm lik albino cüce vatoz :))))
Arkadaşlar, abiler, ablalar; yazdıklarınızın hepsini okudum. Fakat hala dip çekimi yaparken evi nasıl su içinde bıraktığınızı anlamadım. :D Bunun bir pratik yöntemini bulamadınız mı? Misal ben hortumla yapıyorum dip çekimini. Hortumun akvaryuma giren ucu dik dursun diye bitkileri dik tutmaya yarayan sopalardan bağladım. Hortumun diğer ucunu kovaya koyuyorum. Koli bandıyla da o hortumun ucunu kovaya bantlıyorum. Öyle dandik bir bantlama. Maksat kovada dursun hortum. Tabi ki öncesinde sifonlamayı yapıyoruz. Sonrasında da dilediğim gibi dip çekimini yapıyorum. Sonuç, tertemiz bir oda. 1 damla bile sıçramıyor etrafa. Sadece akvaryumun bulunduğu masada nadir şekilde su damlaları oluyor. Bitkileri budarken, sökerken veya yeni bitki ekerken elim kolum giriyor akvaryuma. Zaten yanımda her zaman 2 adet bez oluyor. Damlayanı siliyorum hemen. Yer konusuna gelince odamda o kadar çok şey var ki, akvaryuma yer yok. Pekte dar sayılmayacak bir odaya sahibim aslında. Ama bir kitaplık, genişçe bir bilgisayar + çalışma masası, gardrop, Kocaman bir çeyizlik sandık, üstünde 3 tane hurç, yatak, bateri var. :D Buna rağmen 2 tane akvaryumumu kurdum. Boş olan yerlerin üstüne kuruyorum hemen. Şimdi 100x40x50(h) 2 katlı profilden bir akvaryum kurmak istiyorum. Fakat malesef ki yerim yok. :( Buna yer yaratmak için odadaki sandık ve hurçların gitmesi gerek. Evde de başka yer yok... Hala beyn fırtınası yapmaktayım...
Mesajınız imlanızdaki eksikliklerden dolayı diğer üyeler tarafından görülememektedir. Lütfen tuşu ile imlanızı düzelttikten ve bu mesajı sildikten sonra Mesajımı Yayınla'ya basarak mesajınızı tekrar aktif hale getiriniz.
Bu konuda ailemin ve çevremdekilerin yine mi para verdin bunlara diye fırça atmaları beni resmen delirtiyor (insanı zorla yalana teşfik ediyorlar valla :)) ) ve özellikle arkadaşlarımın benle emekli adamlar gibisin uraştğın şeylere bak diye dalga geçmeye çalışması gerçekten gıcık bir durum.İnsanların uğraştığımız bu hobiyi nasıl bu kadar kolay küçümsediğini anlamış değilim.:S Bunun dışında eve misafirliğe gelen veletlerin akvaryumun etrafında dolanmaları ve haince planlar yapıp onlara zarar vermeleri ( ya da akvaryumu temizlerken ya da akvaryum da işim varken ayağımın altında dolaşıp saçma sapan sorular sormaları ayrı bir sorun :D ) Bu konuda daha önce canım çok kötü yanmıştı eve gelen misafirlerin çocukları akvaryumun içine bir sürü lokum atmışlardı eve geldiğimde akvaryumun içinden baloncuklar çıkıyordu resmn :S =(( 2 gün boyunca ağlamıştım bir sürü yavru ve büyük balığım ölmüştü sadece 2 yavru kurtulmuştu =((tepki verince de annelerinin söylediği şey : 'bir balık için yaptığına bak alırız ne olacak' ve ben de işi büyütüp bağırıp çağırmıştım :D ve istememiştim balık.Gerçekten çok sorunumuz varmış bu başlıkta daha iyi anladım =// (:
Benim fermante co2 sisteminin hotumu 3 defa patladı, 3 defa duvarlar silinde ve perdeler yıkandı. 3.sünde sanayide co2 tüpü ile uğraşrken eşim aradı ve durumu antalttı. Allah razı olsun, 3 seferinde de hiç şikayetti olmadı. Tek sıkıntım; co2 tüpünü gelen misafirlere anlatmaktan gına geldi(dolaba sığmadığı için dışarda).
Dün gece akvaryumu yıkayıp temizlememden tutun, yerinin kararına kadar,herşeyde başıma dikildi.. Söyledigi " Gereksinim varmıydı ? " bayılasım geldi oracıkta.. Ama şimdi çok şükür alışmış durumda, bazı şeyleri istediği gibi yapınca... :)
:) Saygılar..