Albino Blue Eye Yunuslarım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Teşekkür Edenler: [T]105366,teskere[/T]
Eğer bildiğiniz yer varsa aynı türden bilmek isterim. Bende alıp kolonimi genişletmek isterim. 1e2d uğraşmıyayım kalabalık bir kolonim olsun. Balığın kırma olması görsel güzelliğinin değerini etkilemez.
Ben mavi gözlü vatozu albino türleri içinde örnek gösterdim. Kimi ayrı tür der kimide albino der. Yazılan yazıları daha dikkatli okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ben burda ticaret için uğraşmıyorum balıklarımı tanıtıyorum. Akvaryum ile ilgilenen arkadaşlar ya gerçekten hobici yada üretim yaparak ticaretini yapmaktadır. Eğerki hobici iseniz olumlu yada olumsuz balığın güzelliği yada ırkına yorum yapabilirsiniz anlarım. Siz balığın değerinden bahsettiğinize göre galiba üretim ile uğraşıyorsunuz. Balığın gelişimini görelim kanını devam ettirecekmi zaten değeri neyse hobici yada üretimci hakkını verir siz merak etmeyin.
İlk fotograftaki balık Full albino bettadır.Gördüğünüz gibi gözleri kırmızıdır ve vucudunda hiç renk pigmenti yoktur.
İkinic fotograftaki balık ise yine albinodur fakat gördüğünüz gibi balık tamamen renklidir gözleri hariç
Buna OcelarAlbinizim denir.Yani memelilerde olduğu gibi balıklarımızdada 3 tip albinizim vardır.
Lakin Balıklar üzerinde gözleri renkli olan ve albino olan bir balık görülmemiştir. Bu yuzden şöyle söyleyebiliriz blue eye albino diye birşey yoktur hiç bir örneğinede rastlanmamıştır.
İlk fotograftaki balık Full albino bettadır.Gördüğünüz gibi gözleri kırmızıdır ve vucudunda hiç renk pigmenti yoktur.
İkinic fotograftaki balık ise yine albinodur fakat gördüğünüz gibi balık tamamen renklidir gözleri hariç
Buna OcelarAlbinizim denir.Yani memelilerde olduğu gibi balıklarımızdada 3 tip albinizim vardır.
Lakin Balıklar üzerinde gözleri renkli olan ve albino olan bir balık görülmemiştir. Bu yuzden şöyle söyleyebiliriz blue eye albino diye birşey yoktur hiç bir örneğinede rastlanmamıştır.
[/QUOTE]
Albino olarak balıklar hakkındaki araştırmanız için teşekkürler. Vermiş olduğunuz örnekler harici benimde size birkaç örnekleme yapmam gerekiyor. Belki fikir edinme açısından sizede faydası olur.
Albino Zebra Danio
Black Shark Albino
Albino Betta
Ayrıca ikinci fotograftaki betta milkywhite bettadır, beyazda bir renktir albinizim renksizliktir.
Direk cevap vereyim fotograftaki balık benim balıgım ve albino degildir.
Ayrıca ikinci fotograftaki betta milkywhite bettadır, beyazda bir renktir albinizim renksizliktir.
Direk cevap vereyim fotograftaki balık benim balıgım ve albino degildir.
Sevgili kardeşim hadi verdiğim resimlerden biri milkywhite güzel söylemişsinizde diğerleridemi milkywhite onu anlamadım. Yorumda diğer resimlerdende bahsetseydiniz iyi olucaktı.
Albinonun türleri hakkında daha öncede paylaşım yapıldı ve hala yok memeliler ve hayvanlar için o, yok balıklarda bu hastalık daha farklı gibi söylemler olmakta. Genetiği olan her canlıda bu aynıdır. Balıklarım Kutanöz Albinizm (Sadece deride albinoluk) özelliklerini taşımaktadır. İnanmayan olabilir normaldir. Fakat yorum yaparken balıkları görmeden bu yorumları yaptığınızı unutmayın. Birkaç arakdaş alaycı tavırla yazılar yazmıştır. Hatta hakaret eden dahi oldu. Biz burda hertürlü ithama karşı saygımızı kusur etmiyoruz. Lütfen yorum yaparken dikkatli olursak memnun olurum. Tüm dostlara saygılarımla...
Hüseyin bey yorumunuz için öncelikle teşekkürler. Sizinde söylediğiniz gibi yunuslar daha büyük akvaryum hacmine ihtiyaç duyan türlerdendir. Bende zaten geçici olarak bu akvaryumda bulundurmaktayım. 4 lü 150 lik setlerim olduktan sonra yeni yerlerine balıkları aktaracağım. Eminimki geniş bir akvarumda onları gözlemlemek daha güzel olacaktır.
Balıklarıma ait akşam çekilmiş resimleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki fikir olması açısından sizlere yardımcı olur. Resimleri çeken arkadaş facebook da bir tropheus sayfası kurucularından Hakan arkadaşımızdır. Kendi kamerasından çekmiş olduğu görüntülerdir. Eskişehirden gelip misafirim olmuştur. Oda kafasında soru işaretleri ile gelmiş ve balıkları görünce söylediklerime hak vermiştir. Çekmiş olduğu videoyuda yakında ekliyecek onuda sizler için paylaşacağım.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=wlE06J5bs1o[/VID]
Sağlıklı balıklar dilerim, nadir tür değil, akvaryum ortamında üretilmiş kırma cichild , sayısı az demek daha yerinde olur.
Saygılar...
Akşınlık ya da albinizm, soydan geçen bir metabolizma hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyanlara akşın ya da albino denir.
Binlerce insanı ya da hayvanı etkileyen genetik bir bozukluk olan akşınlık renklenmeyi sağlayan melanin pigmenti yokluğu ya da azlığından kaynaklanır. Gözler, deri, saçlar ve bedenin öbür bölümlerini etkileyebilir. Akvaryum balıklarında da sık olarak görülmektedir.
Akşınlarda (gerek insan, gerek hayvan) deri çok ince ve beyazımsı (ya da hafifçe pembe), kıllar (ya da tüyler) beyazdır. Gözlerin gözbebekleri pembe, ağ tabakadan yansıyan ışık kırmızıdır. Gözler ışığa duyarlıdır ve genellikle astigmattır. Akşınlık ender de olsa, zeka geriliği ya da bedensel gerilikle birlikte olabilir.Derilerinde renk pigmentleri bulunmadığı ya da az bulunduğu için güneşten gelen zararlı ışınlar vücuda girer ve fazla güneş altında bulunmaları ölümlerine bile yol açabilir.
Albino konusunda uzman olmaya gerek yok arkadaşlar. Vikipedi de gayet güzel açıklamış.
Balıklar kırmadır , besleyin ,üretin, satın kimseyi ilgilendirmez yalnız ; Ankara ya göndermezseniz bir Ankaralı hobici olarak sevinirim.Çünkü burada yeterince kırma balık var .Kırma kelimesini küçümseme anlamında kullanmıyorum yanlış anlamayın.Sadece orjinalinin güzelliğini hiçbir kırma balık veremez. Öyle olsa herkes malawi de kırmayla uğraşırdı.(Aklınıza şöyle bir soru gelirse eğer,malavide ki balıklarda birbirleriyle eşleşmiş sürekli , hepsi zaten kırma diye , unutmayalım 3 ila 20 milyon yıllık diye tahmin edilen bir gölün yaşı herhalde bunun cevabı olabilir.) http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=1109
Bazı albinoların da hakkını yememek lazım örneğin afra cobue nin albinosu güzeldir , beslenir.