Albino Kurbağa Hakkında Herşey ( Bakımı, Beslenmesi, Filtrasyonu vs.)


turkizmirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 352
turkizmirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2013 12:49


Bilimsel Adı: Xenopus Laevis.

En Fazla Büyüdüğü Boy: 10-13 cm.

Ortalama Ömür: 15 yıl ve daha uzun olabilir.

Zorluk Derecesi: Yeni başlayanlar için uygundur.

 

Tank Boyutu ve Kurulumu.

Bu canlılar için bir çok tavsiyeler vardır ama büyük bir boyuta ulaştığı için yeterli hacimde tank gerekir. Kurbağa başına 40 litre yeterlidir. Bu canlılar kesinlikle kuru alana ihtiyaç duymaz. Tank yüksekliği kurbağaların yüzeyden kolayca nefes almaları için yaklaşık 15 cm olmalıdır ayrıca tank uzunluğu manevra yapabilmeleri için 30 cm civarı olmalıdır. Bu canlılar fırsat bulduğu zaman kendilerini kolayca dışarı atabilecek derecede ustadırlar.Bu nedenle tankın bir kapağı olmalıdır.

 

Dekorasyon

Tabanda çakıl kullanılabilir, ancak küçük çakıllar kazayla yenilebileceğinden kaçınılmalıdır. Kaya, ahşap, ve testiler, tank süslemeleri saklanma yerleri sağlamak için kullanılabilir. Yapay bitkiler de kullanılabilir, ancak kurbağalar canlı bitkilere kazarak zarar verecektir bu nedenle canlı bitkiler kullanılmamalıdır.

 

Su Değerleri

Depodaki su Klorinden arındırılmış olmalıdır bu nedenle gerekirse su düzenleyiciler kullanılmalıdır. Ayrıca, bu kurbağaların sudaki metal iyonlarının toksik etkilerine karşı çok hassastır, bu yüzden onların suyu (tank kapağı) metal ile temas etmediğinden emin olunmalıdır.

 

Sıcaklık

68-75 F (20-24 C) - Tank oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Özel bir aydınlatma (endirekt aydınlatma gayet iyi olur, tercih edilebilir) gerekli değildir. 12 saat aydınlık, 12 saat karanlık  bir çevrimde ışık kullanılabilir.

 

Filtrasyon

Filtrasyon sorunu biraz tartışmalıdır. Kurbağalar onların suda titreşimleri hissedebilmesini sağlayan bir duyu sistemi (yanal çizgi) vardır, bu yüzden bazı uzmanlar filtrelerin kullanılmasıyla kurbağada (sürekli bir bas ile gelen gürültüye maruz kalan bir insan ile karşılaştırıldığında) sürekli bir stres oluşturduğuna inanıyoruz. Ancak, nazik bir filtrasyon sağlayan filtreler başarıyla kullanılabilir, ve bu filtrasyon suyu temiz tutar. Bu kurbağalar durgun bir suda yaşar, ama bu bir kirli akvaryum suyu ile aynı değildir. Herhangi bir filtrasyon kullanılması durumunda da suyun her hafta büyük bir kısmı değiştirilmesi gerekir.

 

Beslenme Şekli

Bu canlılara çeşitli kuru ve canlı yem alınması gerekir. Sürüngen yemleri ile başarılı bir şekilde besleyen bir çok kişi vardır ama dengelenmiş olarak bir çok çeşitte yemle beslemek en güzelidir. Kan kurdu, balmumu kurdu, solucan, Lepistes gibi besleyici balıklar, karides ve kedi köpek maması gibi tüm gıdalar ile beslenebilir. Dengeli bir gıda uzun diyet için temel olarak kullanıldığından, vitamin ve mineral takviyesi gerekli değildir.

 Onları günlük 10-15 dakika içinde su temizlenecek şekilde besleyin. Bazı kaynaklar kurbağaların yalnızca haftada 3-4 kez beslenilmesi gerektiğini söyler. Beslenme üzerinde genel olarak bir sorunda daha vardır.Kurbağalarınıza günlük verdiğiniz yemlerle birlikte vücudundaki değişiklikleri gözlemleyin eğer kilo artışı varsa o zaman yem vermeyi kesin.

 Pençeli kurbağalar zamanla sahiplerinin elinden yem verilmesiyle uysal olurlar.Onlar bazen elinize küçük ısırıklar atabilir ama dişlerinin eksik olması nedeniyle bu büyük bir sorun değildir. Bu kurbağalar dillerinin eksik olması nedeniyle yemleri ön ayakları ile ağızlarına doldururlar. Bunun sonuncunda akvaryum dağınık olabilir.

 

Not: Bu ​​kurbağalar son yıllarda çok popüler hale gelmiştir. Cüce Afrikalı kurbağa, Hymenochirus boettgeri ile aynı ailedendir fakat cinsleri farklıdır. Ancak, cüce kurbağa bakımı (daha küçük ölçekte) benzer.

Çeviri: Burak Küçük

Hiç bir sitede, forumda Türkçe olarak Albino kurbağalar hakkında bilgi göremedim bu yüzden elimden geldiğince çevirdim.Bazı eksiklerim veya hatalarım olabilir.Zamanla düzenlemeler yapacağım. Eksikliklerim, çeviri hatalarım hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kaynak: http://exoticpets.about.com/cs/frogsandtoads/a/africanclawed.htm

turkizmir2013-02-06 14:39:31

Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2013 17:01
Ağazlarına sığabilecek her canlıyı yem olarak algılayıp yerler.
Gözleri kördür sadece ışığa duyarlıdır ama nesneleri görmezler.

Karma tanka atmak gafletinde bulunup balıklarımın sayısının azalmasıyla bunların aşırı obur canlılar olduklarını keşfettim. benimkiler 15cm olmuşlardı. Sonra onları petshopa hediye ettim :) ve kurtuldum. Bana 30 adet neon tetra 10 adet de black neon tetraya mal oldular.

Sevgiler saygılar

Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kerevitÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 49
kerevitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 10:50
Bende, semenderim varken beslemiştim, fotoğraf da koyacağım. Tüm corydoraslarımı yemişti.

En son bir tane daha semender ve bir vatozla takas etmiştik.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bukara1Çevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 37
bukara1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:49
Bizde de var bir tane, bakımı kolay

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemsina2Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1296
cemsina2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2014 22:30
Hangi türlerle yaşarlar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yılmazbaşÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2013
İl: Izmir
Mesaj: 1222
yılmazbaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2014 03:33
Akvaryum için 30 cm ve 15 cm demişsiniz ancak hacme 40 litre demişsiniz bu durumda diğer kenarın yaklaşık  90 cm olması gerekiyor. 90.30.15 bir akvaryum hayli ilginç olacaktır tahminimce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

turkizmirÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 352
turkizmirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2014 12:17
[QUOTE=yılmazbaş]Akvaryum için 30 cm ve 15 cm demişsiniz ancak hacme 40 litre demişsiniz bu durumda diğer kenarın yaklaşık  90 cm olması gerekiyor. 90.30.15 bir akvaryum hayli ilginç olacaktır tahminimce.[/QUOTE]

Çeviri de bir yanlışlık yapmış olabilirim ama siz balık beslemiyorsunuz. Akvaryumu da ona göre dizayn edilmiş olması gerekiyor.Bir semender paludaryumu da farklıdır, bir Melek balığı akvaryumuda farklıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir