Albino Kurbağa Hakkında Herşey ( Bakımı, Beslenmesi, Filtrasyonu vs.)
Bilimsel Adı: Xenopus Laevis.
En Fazla Büyüdüğü Boy: 10-
Ortalama Ömür: 15 yıl ve daha uzun olabilir.
Zorluk Derecesi: Yeni başlayanlar için uygundur.
Tank Boyutu ve Kurulumu.
Bu canlılar için bir çok tavsiyeler vardır ama büyük bir
boyuta ulaştığı için yeterli hacimde tank gerekir. Kurbağa başına
Dekorasyon
Tabanda çakıl kullanılabilir, ancak küçük çakıllar kazayla yenilebileceğinden kaçınılmalıdır. Kaya, ahşap, ve testiler, tank süslemeleri saklanma yerleri sağlamak için kullanılabilir. Yapay bitkiler de kullanılabilir, ancak kurbağalar canlı bitkilere kazarak zarar verecektir bu nedenle canlı bitkiler kullanılmamalıdır.
Su Değerleri
Depodaki su Klorinden arındırılmış olmalıdır bu nedenle gerekirse su düzenleyiciler kullanılmalıdır. Ayrıca, bu kurbağaların sudaki metal iyonlarının toksik etkilerine karşı çok hassastır, bu yüzden onların suyu (tank kapağı) metal ile temas etmediğinden emin olunmalıdır.
Sıcaklık
68-
Filtrasyon
Filtrasyon sorunu biraz tartışmalıdır. Kurbağalar onların suda titreşimleri hissedebilmesini sağlayan bir duyu sistemi (yanal çizgi) vardır, bu yüzden bazı uzmanlar filtrelerin kullanılmasıyla kurbağada (sürekli bir bas ile gelen gürültüye maruz kalan bir insan ile karşılaştırıldığında) sürekli bir stres oluşturduğuna inanıyoruz. Ancak, nazik bir filtrasyon sağlayan filtreler başarıyla kullanılabilir, ve bu filtrasyon suyu temiz tutar. Bu kurbağalar durgun bir suda yaşar, ama bu bir kirli akvaryum suyu ile aynı değildir. Herhangi bir filtrasyon kullanılması durumunda da suyun her hafta büyük bir kısmı değiştirilmesi gerekir.
Beslenme Şekli
Bu canlılara çeşitli kuru ve canlı yem alınması gerekir. Sürüngen yemleri ile başarılı bir şekilde besleyen bir çok kişi vardır ama dengelenmiş olarak bir çok çeşitte yemle beslemek en güzelidir. Kan kurdu, balmumu kurdu, solucan, Lepistes gibi besleyici balıklar, karides ve kedi köpek maması gibi tüm gıdalar ile beslenebilir. Dengeli bir gıda uzun diyet için temel olarak kullanıldığından, vitamin ve mineral takviyesi gerekli değildir.
Not: Bu kurbağalar son yıllarda çok popüler hale gelmiştir. Cüce Afrikalı kurbağa, Hymenochirus boettgeri ile aynı ailedendir fakat cinsleri farklıdır. Ancak, cüce kurbağa bakımı (daha küçük ölçekte) benzer.
Çeviri: Burak Küçük
Hiç bir sitede, forumda Türkçe olarak Albino kurbağalar hakkında bilgi göremedim bu yüzden elimden geldiğince çevirdim.Bazı eksiklerim veya hatalarım olabilir.Zamanla düzenlemeler yapacağım. Eksikliklerim, çeviri hatalarım hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Kaynak: http://exoticpets.about.com/cs/frogsandtoads/a/africanclawed.htm
Beğenenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Teşekkür Edenler: [T]189569,Abdullah AYTAN[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gözleri kördür sadece ışığa duyarlıdır ama nesneleri görmezler.
Karma tanka atmak gafletinde bulunup balıklarımın sayısının azalmasıyla bunların aşırı obur canlılar olduklarını keşfettim. benimkiler 15cm olmuşlardı. Sonra onları petshopa hediye ettim :) ve kurtuldum. Bana 30 adet neon tetra 10 adet de black neon tetraya mal oldular.
Sevgiler saygılar
Eray
En son bir tane daha semender ve bir vatozla takas etmiştik.