Amatör arka fon yapımı
Merhaba Dostlar,
Forum özel üyesi, arka fon yapımı üstadı, Sayın meslektaşım (Müzik Öğretmeni) Tolga Bey' den aldığım ilhamla, evimde amatörce yapmış olduğum çalışmaları sizlerin beğenisine sunacağım. Yorumlarınızı yaparken, bu konuda ilk denemem olduğunu ve fotoğraflarda göreceğiniz akvaryumun ebatlarını göz önünde bulundurmanızı isteyeceğim.
Sanat' ın paha biçilmez olduğunu da hatırlatarak Tolga Bey' in profesyonel çalışmalarına, fikir alabilmek adına mutlaka bakmanızı - bu çalışlmayı yaparken de kendisinin mail ve özel mesajları ile bana çok yardımcı olduğunu bilmenizi - isterim.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Strafor 2 YTL x 2 Adet, Kalekim Fugo Pool 2900 İzoflex (5 kg) 9 YTL, Filli Boya derz dolgu renklendirici 5 YTL, Silikon 3 YTL x 2 Adet, Boya fırçası 3 YTL, havya, maket bıçağı, testere ve zımpara gibi diğer malzemeler elimde vardı. Toplam: 27 YTL
İş para ile bitmiyor tabi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Düzeltme hk.
Arkadaşlar link kısa yolunu yazımdan kaldırdım: Kendin yap sistemler içerisinde Strafor Arka Fon Ve Kaya Yapımı başlıklı yazıya tıklayarak Tolga Bey' in çalışmalarına göz atabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir metrelik ve altıgen akvaryumum için yaptığım 2 ayrı çalışmanın karma fotoğraflarıdır.
Yapım aşamalarım...
1-Akvaryum ölçünüzü alın. Strafora maket bıçağı, testere v.b. malzemelerle dilediğiniz kaya şeklini verin
2- Şekillendirdiğiniz kayaların kenarlarını zımpara yardımı ile düzelttikten sonra havya ile çeşitli yerlerini uygun şekilde yakarak doğal bir görünüm elde etmeye çalışın.
3- Straforumuzun boyanmak üzere hazırlanmış son halini görüyorsunuz. (Bahsettiğim 3 aşama 12 saat sürmüştür.)
4- İzoflex ve dolgu derz renklendiricisinin karışımı ile elde ettiğimiz(koyu-açık, karışım oranına göre değişir) boyamızı straforumuzun 1.kat boyası olarak uyguluyoruz ve 1 gün kurumaya bırakıyoruz.
5- Doğal kaya görünümü elde etmek sizin hayal gücünüze kalmış. Ben, bu aşamada ince fırça kullanarak bazı girinti ve çıkıntıları ilk kattan çok daha koyu bir ton ile boyadım.
6- 2.Kat boyamızı sürüyoruz. 5.ci aşamada sürülen koyu boyaların göze batıcılığı ortadan kalkıyor ve bazı yerlerin koyu gri olmasını sağlanıyor.
7- Hava hortumunu kaya arkasındaki boşluğa vererek, Altıgen akvaryumum için yapmış olduğum 3 ayrı parçanın birleşmesi için boşluklara taş doldurdum ve silikonla kapattığım yerlerin üzerini boya ile tekrar kapattım. Ve tüm kenarlarını silikon yardımı ile akvaryumuma sabitledim. Açık gri duran kayamız sizi yanıltmasın. (su doldurduğumuzda ince işlediğiniz yerlerin ve kaya rengimizin nasıl koyulaştığını göreceksiniz. (Her boya aşamasından sonra kuruması için 1 er gün vakit bıraktım)
8- Akvaryumun 7.ci aşamadaki hali susuz olarak 4 gün bekledi. Daha sonra suyunu doldurdum.
9- Şu anda akvaryumu boş bir şekilde ve 8 günlük çalışmamın verdiği keyif, bir o kadar yorgunluk ile seyretmekteyim. Karbonlu dış temizleme motorum çalışmakta.
Balıklar şu an 1 metrelik akvaryumumda. 1 haftaya kadar balıkları yapmış olduğum yeni evlerine aktaracağım ve 1 metrelik akvaryumum için hazırladığım çalışmanın uygulamasına geçeceğim.
Bittiğinde diğer çalışmamın da fotoğraflarını siz değerli dostlarla paylaşacağım...
Gökhan HEPARSLAN
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Deniz DENİZER, ilgi ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Kayaya doğal bir şekil verebilmek için yapılacak oyuntular, kalınlığı 5 cm altında bir strafor ile mümkün olamayacağından bu konuda maalesef başka şansımız yok. Ayrıca fotoğrafın çekilme açısı da (7.ci fotoğraf) ilk bakışta sizi biraz yanıltmış olabilir diye düşünüyorum.
Sağlıklı günler dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
gökhan bey hayırlı akşamlar bende amatör olarak bir fon yapmaya çalıştım yazınızı şimdi fark ettim şu anda bende bilgili sayılırsınız size bir kaç sorum olacak
ben straforun üstüne yalnızcana 1 kat olarak kalekim kullandım fakat ben açık satılan ( kilosu 50 YKR ) onun üzerine 3 kat su bazlı boya kullandım. şu anda su içinde bekletiyorum.
1. sorum kullandığım kalekim suda yumuşadı gibime geldi özellikle köşelerde dokunduğum yer dağılıyor. kalekimdenmidir yoksa kat olarak incemidir sizce
aşagıda çalışmam ve kullandığım boya malzemesi var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence ilk denemeye göre oldukça iyi bir iş çıkarılmış.Ellerinize sağlık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gökhan Bey, gerçekten çok güzel bir çalışma elinize emeğinize sağlık.
Zannedersem detaylar gerçekçi bir görünüm için son derece önemli. Özellikle iki kat açık ve koyu yerleri tekrar geçmeniz güzel olmuş. Kaya fonu tabii ki zevke göre değişir. Benim gördüğüm tek eksik, bu fonun zeminde devam eden bir uzantısını (bütün zemini kaplasın demiyorum) arıyor insanın gözü. Belki bunu benzer gerçek kayalarla yapabilirsiniz.
İyi çalışmalar. Bir de en azından son fotoğrafı daha yüksek çözünürlükte koyabilirseniz daha iyi inceleme şansımız olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Erkan Bey, sorun açıktan satın aldığınız kalekim kaynaklı olabilir. Kalekimin uygun olanını bulabilmek için Ankara' yı alt üst ettim,farklı kalekim bulduğum bazı yerlerde çalışan personeller yazılan dışında kalekim kullanmamamı önerdiler. Ve çalışmamı 8 gün suyla temas ettirmedim. Yapmış olduğunuz çalışmada kullandığınız kalekimin, dağılmasa bile balıkları zehirliyebilecek her hangi madde içerip içermediği de önemli. Çalışmanıza ve emeğinize yazık olmuş ama bence, bu konuda sitedeki benden daha bilgili kişilerin tavsiyelerine dikkat ederek tekrar çalışın derim. Ve söylenilen malzemelerin asla dışına çıkmayın. Dolgu derz renklendirici diyorsa onu alın başka bir marka veya ürün almayın.
İyi çalışmalar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir