Amerikan olmayan MÜLTECİLER
Amerikan olmayan MÜLTECİLER
Merhaba arkadaşlar, forumlarda sık sık karşılaştığım ve aslında çok net farkedilen bir noktaya açıklık getirmek istedim. Tüm Amerikan forumlarında rastlasamda özellikle Tatlı Su canlıları / Amerikan Cichlidleri forumunda mülteci türlerin olmaması gerektiğini düşündüm.
Bunlar aslında bir çok akvaryumcuda Amerikan türleri diye satıldığından dolayı hep bu şekilde alışılagelmiş türler oldu.
Genellikle bu hatalı tutumun sebebi düz yumurta dökerek üreyen balıkların genelde Amerikan olduğu kanısıydı. Sonraları afrika türlerinden de düz yumurta dökenler yaygınlaşsa da birkaç afrika türü 3 büyük göl olan Tanganyike, Malawi ve Viktorya da olmamalarından dolayı hep amerikan sınıfında kaldılar. Oysa ki koskoca bir kıtadan bahsederken 3 göl ile kısıtlı kalmamak gerekir.
Aslında zaman içerisinde sitemize eklenen bir çok bilgi ışığında pek çok hobici bunu öğrendi. Amerikanlarla birlikte beslenmesi yalnış olmalarından ötürü değil, sadece onlarında bir habitatları olduğunu unutmadan değer verilmesi gerektiğidir. Hatta bir çoğunun ısı, ph, gh ve davranış biçimi olarak uyumlu olabilecekleri bazı türler mevcuttur.
Konuyu fazla uzatmadan Amerikan zannedilen Afrikalıları ele alalım.
">Pelvicachromis pulcher (Gökkuşağı Krib)Teşekkür Edenler: [T]114836,Darkle[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
12.10.2011'de eklendi.
Umut verimli bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.
İlaveten Orange chromide'ide güney amerikaya ait cüce bir türmüş gibi satıyorlar. Oysaki kendisi acı su türlerinden.
Bu platform çatısı altında binlerce kişiyiz.Artık gerisini sizler düşünün; kimlere neler denk geliyor! :)
[/QUOTE]
Tilapiayı Gümüş FH diye satan akvaryumcu gördüm.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Cenk, bazı amerikan türleri ağızda kuluçka yapıyor. İlk aklıma gelen bir iki örneği paylaşıyorum.
http://www.akvaryum.com/geophagus_pellegrini_%28sari_horguclu_toprakyiyen%29_tatlisur_4_5483.asp
http://www.akvaryum.com/geophagus_sp_%27tapajos_orange_head%27_tatlisur_4_4601.asp