Arıtma suyu YARDIM
Arkadşlar arkadaşım akvaryumun suyunu arıtma suyundan koymuş kendi evlerinde özel bi artıma makinesi su peteklerden geçiyo sonra mavi bir ışık görüyo sonra dökülüyo Balıklara bir zaraı olurmu acaba acil daha balık atmamış.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yani yararı var diyosunuz çünkü kulandığı sistem 2-3 milyarlık bi sistem
Yararı olur tabi ki su filtrasyon işleminde içerdiği kimyasal maddelerden (klor gibi), ağır metallerden (demir,çinko, gibi), tortulardan (kireç,kum gibi) arınır. Ayrıca bahsettiğiğiniz mavi ışık ultraviole ışıktır ve suda yaşayan bakteri, mikrop vb. ölmesini sağlar.
Ancak çok kuvvetli filtraosyon sistemlerinde (ters ozmoz gibi) bir dezavantaj da oluşuyor, o da suda balıklar için gerekli olan madensel tuz ve minerallarin de filtre edilmesi.
Sonuçta kar-zarar tablosu yaparsanız, daha çok yararlı olduğunu görürsünüz. Ben de bu ayz evime R/O sistemi kuracağım inşallah...
[QUOTE=zocc] Reverse osmos sistemleri suyu %98 kadar saflaþtýrýyor.Suyun ph seviyesi baya düþük olacaðý için beslemek istediði türe göre ph 'ý ayarlamasý gerekebilir.[/QUOTE]
Katılıyorum..pH ve sertlik oldukça düşük değerlerde çıkacağından beslenen balık türü burada ön plana çıkıyor.