Arka Fon Denemesi
Merhabalar;
Ara ara arkafon yapmayı deniyorum(Bu 3. olacak :D)
Şimdiye kadar yaptıklarım hoşuma gitmediği için hiç derz ile boyama(kaplama saffasını) gerçekleştirmemiştim.
Bu defaki denememde diğer denemelerime göre bazı şeyleri değiştirdim; öncelikle sert strafor(renkli olanların) yerine beyaz strafor kullandım(büyük toplu olanlarından yani ince ince olanlardan değil) ve arka fondan ziyade iç fon(ben bu ismi verdim sanırım uygundur :)) yapmaya çalıştım.
Ve verdiğim şekiller bu defa hoşuma gitti ve artık derz ile kaplama saffasındayım.
Bu noktada aklıma takılan bir iki şey var onları size sormak istedim.Daha önce fon yapanların hemen hepsinin anlatımlarını okudum.Ancak şekil verme konusunda çok becerikli olmadığım için bu sefer becermiş olmamdan ötürü(en azından bana öyle geliyor) riske girmek istemedim.
Sorumu gelince ;
Şimdi uygun bir derz aldıktan sonra(fugupool 2300 veya 2900 un koyu gri olanını) iş kaplamaya gelince doğal görümtü oluşturabilmek adına çukurlukların koyu renk çıkıntıların ise daha açık renk olması gerekiyor.
Benim sorunumda burda başlıyor.
Benim kafamda ki sistem şu olacak
1. katı hiç bir renklendirici kullanmadan tüm yüzeye,
2. katı siyah renklendirici(az bir miktar) katılmış derz ile tüm yüzeye,
3. katı siyah renklendirici(2, kattakinden biraz daha fazla) katılmış derz ile tüm yüzeye ,
4. katı ise siyaha daha yakın bir renk elde elilecek kadar siyah renklendirici katılmış derz ile sadece gölge vermek istediğimiz (çukur yerlere) yerlere
5. katı ise hemen hemen siyah bir renk elde edilmiş derz ile sadece gölge vermek istediğimiz (çukur yerlere) yerlere
İle kaplasam varmak istediğim sonuca varabilirmiyim.
Veya sizlerin önerileri neler olur kaplama aşaması ile ilgili olarak.
1 saatte kalmaz şekil verdiğim straforların fotoğraflarını sizlerle paylaşırım :)
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aşağıdaki konuyu incelemenizi tavsiye ederim Canberk bey, boya uygulaması açısından farklı fikirler verebilir.
Teşekkürler Murat Bey hemen inceliyorum.
Ama açıkcası ben riske girmek istemiyorum bakalım diğer arkadaşlarda yardımcı olurda hangi ürünü kullandıklarını yazarlarsa onlardan birini almaya çalışacağım.
Straforların arka yüzleri için bende aynı seyi düşünüyorum sanırım boyamayacağım.
İlginize teşekkürler.
Saygılar