Arkafon boyama yardım!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fiili Boya (alpina) veya Polisan (natura) ile renklendirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için forumda arama yaparsanız birçok başlık altında detay mevcut.
Ben bej derz bulmuş ve Filli boya alpinanın siyahını almıştım.Toplamda 4 kat sürdüm. 1. katı hiç boya karıştırmadan vurmuştum. 2. katım kuruduğunda gride kaldı. 3. ve 4. katlarda daha çok siyah boya daha az derz karıştırarak (kullandığım derz bej olduğu için) ancak siyaha yaklaştım. Sanıyorum ideali ve sağlıklısı, mümkünse en başta derzi alırken, ulaşılmak istenen renge en yakın renkli derzi alıp fazla boya karıştırmadan istenen renge ulaşmak. Bu durumda gri, koyu gri derz almış olsaydım keşke diye düşünüyorum.
Birde karışımın kıvamı eğer fonunuz çok girintili çıkıntılı değilse, boza gibi yoğun olursa iyi olur. Eğer çok girintili çıkıntılıysa ilk katı yine boza gibi ama sonraki katları daha ince, sahlep veya koyu ayran kıvamlarında vurabilirsiniz.
Boya kullanmayın sonradan, derz malzemesine ekleyin...sıvı boya alın filli boyanın( su bazlı).