asil ve dayanıklı frontoza
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 22:23
arkadaşlar herkeze selamlar geçen gün elektrik kesintisinden dolayı nerdeyse yunuslarımı kaybediyordum.fakat aynı akvaryumdaki frontozalar sapa sağlam dipte yüzüyorlardı.yunuslarım ise hava motoru çalışmadığı için suyun üstünde son nefeslerini vermek üzereydi neyseki hepsini kurtardım.anlatmak istediğim FRONTOZALARIN daha dayanıklı olduğu sizcede öyle değilmi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 22:25
Evet frontozalar sağlam balıklardır farklı su değerlerine çabuk adapte olabilirler.Sağlıklı balıklar.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2008 22:31
İyi akşamlar arkadaşlar evet frontosalar gerçekten dayanıklı balıklar onların dayanamadığı ve çok zorlandığı ortam ise küçük hacimli akvaryumlar
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 13:48
Kısa süreli elektrik kesintisinde bişey olmaz fakat uzun süre giderse hayati önem taşıyan şeyler: oksijen, sıcaklıkdır buna filitreyi de ekleye biliriz ama ilk baştaki ikisi kadar önemli değilidir ben uzun süreli elektirik kesintisin de yemlemeyi kesiyorum sonra da ısıyı elimden geldiğince sabit tutmak için belirli aralıklarla su ekliyorum bunu ocakda ısıtıp da yapabilirsiniz. Ayrıca ısı kaybını önlemek için akvaryumun üstünü kapatın .
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 13:52
Frontosaların dayanıklı olmalarındaki en önemli etkenlerden birisi leşçil beslenebilme yeteneklerinin olmasıdır. Leşçil beslenebilen canlıların hastalıklara karşı metabolizması çok kuvvetlidir. Mikroplara karşı doğuştan bağışıklıkları vardır. Bu da bu hayvanları kötü ortamlara karşı dayanıklı hale getiriyor.
Sağlıklı balıklar, saygılar...
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 18:55
Benimde başıma geldi camerun calvus,leleupi ve çöpçülerim öldü ama 15cmlik frontozam hayatta ve hiçbirşeyden etkilenmemiş bir durumdaydı.
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 19:01
[QUOTE=tayfun2607]Kısa süreli elektrik kesintisinde bişey olmaz fakat uzun süre giderse hayati önem taşıyan şeyler: oksijen, sıcaklıkdır buna filitreyi de ekleye biliriz ama ilk baştaki ikisi kadar önemli değilidir ben uzun süreli elektirik kesintisin de yemlemeyi kesiyorum sonra da ısıyı elimden geldiğince sabit tutmak için belirli aralıklarla su ekliyorum bunu ocakda ısıtıp da yapabilirsiniz. Ayrıca ısı kaybını önlemek için akvaryumun üstünü kapatın . [/QUOTE]
Direk sıcak su eklemek zarar verebilir. (Ani ısı değişimi) Bunun yerine sıcak suyu bir pet şişeye koyup, ağzını kapatıp, akvaryuma koyabilirsiniz. Bu sayede ani ısı değişimi yaşanmamış olur. Tabi bunu yaparken de pet şişenin içine kaynar sıcaklıkta su koymamak gerekli.
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 19:31
Arkadaşlar bilidiğim kadarıyla frontoza derin su cichlidlerindendir.Bilindiği üzere derinlere inildikçe oksijen azalır.Buda şu demek oluyorki frontozaların oksijen ihtiyacı diğer türlere göre asgari düzeydedir.
COBRA 2008-01-23 19:31:47
Saygılar,selamlar...
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 19:33
Bencede dayanıklılık konusunda frontozalar ;1 numara.
Saygılar,sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 19:39
[QUOTE=COBRA]Arkadaşlar bilidiğim kadarıyla frontoza derin su cichlidlerindendir.Bilindiği üzere derinlere inildikçe oksijen azalır.Buda şu demek oluyorki frontozaların oksijen ihtiyacı diğer türlere göre asgari düzeydedir.
Saygılar,selamlar...
[/QUOTE]
Katılıyorum öyle olmasa ilk frontozamın ölmesi gerekirdi boy olarakta onlardan büyüktü.
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2008 19:39
Frontozaların metini duymuştum ama bu örnek artık aklımdaki dayanıklı balık listesinde değişimlere neden oldu...
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2008 10:28
kendi beslediğim balıklar içinde benim gördüğüm kadarıyla en dayanıksız malawi türü (tabi ki benim beslediklerim içinde) yunuslar. su değerlerinde bozulma olduğu zaman hiç belirti vermeden ve en kısa sürede ölenler yunuslar oluyor.
Frontozalar ise gerçekten dayanıklı.Aslında yunuslarla frontozalar birbiriyle benzer fiziğe sahip olsa da frontoza oldukça sakin yapılı ve hareketsiz bir balık.yunus ise kesinlikle daha hareketli. yem attığınızda frontolar yavaş hareketlerle , acele etmeden adeta yemin kendi ayaklarına kadar gelmesini beklerken yunuslar kapışıyor.
Frontoza da yunus da güzel balık ama frontoza gibi gönüllerin kralı bir balığı yanlız tek tür olarak beslemek en iyisi.
sağlıklı akvaryumlar, kendinize ve balıklaınıza iyi bakın:)
Frontozalar ise gerçekten dayanıklı.Aslında yunuslarla frontozalar birbiriyle benzer fiziğe sahip olsa da frontoza oldukça sakin yapılı ve hareketsiz bir balık.yunus ise kesinlikle daha hareketli. yem attığınızda frontolar yavaş hareketlerle , acele etmeden adeta yemin kendi ayaklarına kadar gelmesini beklerken yunuslar kapışıyor.
Frontoza da yunus da güzel balık ama frontoza gibi gönüllerin kralı bir balığı yanlız tek tür olarak beslemek en iyisi.
sağlıklı akvaryumlar, kendinize ve balıklaınıza iyi bakın:)