Aslanım Düdük.
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 18:19
Kullanılan Yemler:tetra prima discus(önceki balıklardan kaldı), SİNEK, karides, balık eti, tavuk eti, kandurdu.
Balığa sinek yermenizi doğru buluyorum çünkü sinek Mikrop taşır .
Saygılarımla....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 18:38
Balığınız çok sağlıklı duruyor maş. O kafadaki minik beyazlıklar balığın kendi renginden kaynaklı sanırım, beyaz benek biraz daha belirgin oluyor diye biliyorum, yinede Allah balığınıza ve size hastalık vermesin :)
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 18:43
Yorumlar için çok teşekkür ederim.
Berk bey biliyorum sinekte mikrop olduğunu ancak ben alırken akvaryumcuya sordum sinekten birşey olurmu diye hayır dedi.Bence o yüzden veriyordum.
Burak bey çok teşekkür ederim dilekeriniz ve yorumunuz için inşallah beyaz benek değildir.
Sineğide kesmeyi düşünüyorum.
Birde tavuk etini küçük küçük kes tuzlu kurut buzlukta sakla ve onunla yemle dedi abinin biri sizce nasıl olur bana mantıklı geldi ama.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 23:15
Çok hoş bir fiziği var Düdük'ün.Kaç zamandır böyle astronot göremiyordum tam bir astronot.Büyüyünce çok fena olucak ha... Astronot iştahsız ise bir sorun var demektir büyük ihtimalle canlı yemden kaynaklı iç parazit.Astronotlarda canlı yeme dayalı iç parazit kaptı ise ki %90 kaparlar en az 1 ay atlatamaz ki hergün canlı yemlen beslenmiş aldığınız yerde bu normal gibi.Hemen sarımsak ezin sarımsağın suyuna ise kuru yem batırıp atın 1 haftaya iştahı açılmaya başlayacaktır.Sinek vs. ve et ürünleri düzelene kadar atmayın
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 09:28
Yorumlar için teşekkür ederim.
Şuan balığın iştahı maşallah çok açık ben düşsem .Yemi atar atmaz deliriyor şuanda parazit belirtisi yok birde bazı astronotların yüksekliği bundan daha fazla bu uzun ince bazıları oranlayacak olursak kısa kalın(kalından kastım balığın yüksekliği).Ben o yüksek astronotları daha çok seviyorum bu beslenmeylemi alakalı yoksa ırsimi yani benim Düdük kalınlaşırmı.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 09:42
Ben ne yalan söyleyim bir sorun olduğunu düşünüyorum.Gözler ile gövde orantısız gibi geldi.Yanık kalma ihtimali var gibi biraz.Ama belkide resimlerden öyle gelmiştir.Bu konuda daha bilgili arkdaşlar daha iyi yorum yapacaklardır...
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 17:57
Yanık kalmamış bence çünkü astronotların gözleri normalde de diğer balıklara oranla büyük olur.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 23:44
Akvaryum balık için küçük.Ayrıca balığın yapısında biraz bozukluk var gibi.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 10:06
Ben balıkta şuan bir bozukluk hastalık belirtisi göremiyorum o beneklerde yok oldu.Birde dediğim şeyi balığı kalınlaştırmayı nasıl yapabiliriz.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2011 10:17
[QUOTE=hasan_ali05] Yorumlar için teşekkür ederim.
Şuan balığın iştahı maşallah çok açık ben düşsem .Yemi atar atmaz deliriyor şuanda parazit belirtisi yok birde bazı astronotların yüksekliği bundan daha fazla bu uzun ince bazıları oranlayacak olursak kısa kalın(kalından kastım balığın yüksekliği).Ben o yüksek astronotları daha çok seviyorum bu beslenmeylemi alakalı yoksa ırsimi yani benim Düdük kalınlaşırmı.
Saygılar.
[/QUOTE]
Kesin birşey söylüyemem ama astranot beslemiş birisi olarak . Bana geldiklerinde 8-9 cm arasındaydılar , günde 4 ögün yemleme ve 3 günde bir dipçekimi(mecburiyetten yapıyordum akvaryumun dibi dışkıdan geçilmiyordu pasaklılar :) ) ile besledim. Hiç aksatmadım bunu bana geldiklerinde kırmızı şeritleri belli bile olmuyordu renkleri ve herşeyleri ile çok kötü gözüküyorlardı. Biraz sevgi ilgi ve doğru bakımla taş gibi oldular :) Biraz uzun oldu ama bence ırsi değildir zamanla toparlar sen ilgilen sev güzel bak o şımarık sana neler yapar :))
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2011 12:23
Yorumlar için teşekkürler yakında yeni fotolar ekleyeceğim birde bu cyrptolar hızlı ürermi.