Astronot sarı prenses yunus
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kaç adet Astronot Bakacağına göre değişir sanırsam.Biraz detay verirseniz yardımcı olacaklardır.
Evet o akvaryumda yunus beslemek yunusa da işkence olacaktır..
Ayrıca hangi kçşesi açısı 80cm olursa olsun ve hatta 80-80-80 ölçülerde dahi olsa sadece 1 astronot bakabilirsiniz,yanına başka balık koyamazsınız...
Şu an yeni kurduğum akvaryumumdaki ölçüler 130-60-60 ve buna rağmen 4cm lik 5 adet astronot bakıyorum,bu balık sayısı bile fazla,biraz büyüdüklerinde aralarından eleme yapıp (renkleri güzel olanları bırakıp) sayıyı en fazla 3 e düşürmeyi planlıyorum...
Astronot çok emek isteyen ve büyük akvaryumlarda bakılabilecek bir balıktır..
Sağlıklı balıklar...
Bende aynı sıkıntıtayım akvaryumum 110lt civarı su alıyor içindeki aksesuarlar, kum vesaire derken .her biri 3 cm olan 3 adet yunus yavrusu aldım haftaya 4 adet astronot geliyor.Bütün forumları tek tek 20 gündür sıkı takip ediyorum astronotu daha almadım ama çok iyi analiz ettiğime inanıyorum. Niyetim yunuslar ve onları aynı yerde tutmak ancak astronotlardan 2 tanesini 5 veya altı ay sonra allah izin verirde yaşarlarsa çıkartırım düşüncem var. Bu arada evimin salonuna 30x30 ebatında ana tankımdan bir çıkma yaparak yaklaşık 4 metre uzantı bir tünel yapma projem var yakında çizip sizlerin fikirlerinizi almak isterim.
[QUOTE=kaptan048]
Bende aynı sıkıntıtayım akvaryumum 110lt civarı su alıyor içindeki aksesuarlar, kum vesaire derken .her biri 3 cm olan 3 adet yunus yavrusu aldım haftaya 4 adet astronot geliyor.Bütün forumları tek tek 20 gündür sıkı takip ediyorum astronotu daha almadım ama çok iyi analiz ettiğime inanıyorum. Niyetim yunuslar ve onları aynı yerde tutmak ancak astronotlardan 2 tanesini 5 veya altı ay sonra allah izin verirde yaşarlarsa çıkartırım düşüncem var. Bu arada evimin salonuna 30x30 ebatında ana tankımdan bir çıkma yaparak yaklaşık 4 metre uzantı bir tünel yapma projem var yakında çizip sizlerin fikirlerinizi almak isterim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dar hacim yunusların büyüyemeyerek yanık(sakat) kalmalarına neden olur.Yunuslarınızı çıkarın,aldığınız yere iade edin,şimdilik tek tür sarı prenses bakın.300litre ve üzeri bir akvaryum aldığınızda yunus mu yoksa tek tür astronot mu besleyeceksiniz ona karar verirsiniz.Astronotu yunus ve sarı prensesler gibi özellikleri taban tabana zıt balıkların yanına kesinlikle eklemeyiniz.