Astronotlarım müthiş öğrenme kabiliyetleri(video)!
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 07:04
Arkadaşlar youtubeden bir video buldum.Resmen hayvanı bir köpek gibi eğitiyor ve ödül olarak yem veriyor.Daha sonra hayvan adam cama yer parmağını koyduğunda adamın istediği şeyi yapıyor.Sonuna kadar izleyin lütfen.Not:Forum özel üyesi bir abinin anlatımına rağmen videoyu buraya direkt ekleyemiyorum.Lütfen bilen biri düzeltebilir mi?
olgi 2007-06-07 18:22:21
>>>
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 10:28
Oscarlar kadar akilli balik daha once gormedim desem yeri vardir Discuslarda tabi cok akilli balik ama benim icin astronotun yeri baska
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2007 21:17
Eminimki her oscar bu numarayı öğrenebilir , klasic koşullanmadır bu , olmaz değil ama zor olan sabırla eğitmek diye düşünüyorum belki basit matimatik problemlerini bile çözebilirler ama yine aynı kapıya çıkar . " klasik koşullanma "
ReallyÇevrim Dışı
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2007 21:33
O numaraları gerçekten yem için yapıyorsa neden-sonuç ilişkisi kurabiliyor demektir. Bu da zeka belirtisidir. Ben 2000 litrelik bir karma amerikan akvaryumunda yaşayan 5-6 astronotun içlerinden en yaşlı olan ölecek gibi olduğunda diğerlerinin sürekli onun etrafında gezdiklerini ve diğer balıklara karşı koruduklarını duymuştum. Gerçekten sosyal hayvanlar.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2007 22:41
[QUOTE=QuErorZ] Bunu yapabilecek bir akvaryum balığı daha olduğunu sanmıyorum.[/QUOTE]
Discus;
Çok akıllı balıklardır. Sera'nın kitapçığında bir discusun kafada delik (hole in head) hastalığına yakalınışı ve balığın tedavi edilişi anlatılırken şöyle ilginç bir olaya değinilmektedir; balık her gün yakalanıp kafasına ilaç sürülmektedir, bir süre sonra tedavi edildiğini anlayan balık akvaryuma kepçe konulduğunda kendisi yüzerek içine girmiştir.
Bunuda bir okumanizi tavsiyer ederim Oscarlar kadar belki akilli degillerdir ama inanin discuslar'da cok akilliar
Discus;
Çok akıllı balıklardır. Sera'nın kitapçığında bir discusun kafada delik (hole in head) hastalığına yakalınışı ve balığın tedavi edilişi anlatılırken şöyle ilginç bir olaya değinilmektedir; balık her gün yakalanıp kafasına ilaç sürülmektedir, bir süre sonra tedavi edildiğini anlayan balık akvaryuma kepçe konulduğunda kendisi yüzerek içine girmiştir.
Bunuda bir okumanizi tavsiyer ederim Oscarlar kadar belki akilli degillerdir ama inanin discuslar'da cok akilliar