Asya Arowana
Arkadaşlar Türkiye'ye gelebilen asya arowanalar hakkında bilgisi olan varmı? Açıkcası red dragon gibi pahalı türler değilde daha cebe uygun türler hakkında merak ettiklerim var. Genelde akvaryumcularda silver (amerikan) arowana bulunmakta malum. Asya arowanası gelir mi ? Kaç liraya gelir ortalama? nerelerde bulunur?
Konuyu canlandırma adina da bir kaç asya arowana fotografı ekleyelim;
Muhteşem canlılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=MertMurat]Red dragon bulsam alacağım muhteşem bir balık. [/QUOTE]
Red Dragon getirebilen firmalar var açıkcası. Red dragonlar CITIES belgesi ile özel olarak gelmekte. 18-20 cm altı yurtdışına çıkışları yasak. Tek sıkıntı açıkcası fiyat. Benim araştırmama göre İstanbulda 3 firma red dragon getirebileceğini, fiyatında 800-2000 Euro arası değişceği sonuncu çıkmakta.
Asya arowanalarda renk miktarı artıkça fiyat katlanarak artmakta. Düz silver asya arowana 20 cm civarı 150-250 TL arası getirilebileceği söylenmekte..
Ama red dragon gerçekten sanki bir efsaneden çıkmış gelmişcesine güzel bir balık, size içtenlikle katılıyorum...
[/QUOTE]
Bu devler arapaima. Arowana değil. Güney amerika arowanaları yeniyor olabilir ama asya arowanalarına oraların halkları büyük saygı duymakta. Tabi bu yemedikleri anlamına gelmez, Asya'da da yeniliyor olabilir.
[QUOTE=MertMurat]Daha pahalı diye biliyorum [/QUOTE]
Daha düne kadar sahibinden.com da çok güzel bir red dragon vardi mesela; 1000 Euro satış fiyatı konulmuştu.
Each going at $1300
Lim Chu Kang 191, MK 12
103 Neo Tiew Road
Singapore 719024
Each going at $1300