Aymoly cinsiyet ayırımı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 00:13
Öncelikler herkese merhabalar, daha önce sitede böyle bir konu açılmış
ama resimler görünmüyor ve silinmiş ve herkesde resimlere göre yorum
yapmış.
buradaki moly'lerimin cinsiyeti nedir acaba, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ..
buradaki moly'lerimin cinsiyeti nedir acaba, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2012 09:05
Çok bariz bir şekilde söylüyorum ikisi de fıstık gibi genç ve güzel bayanlar...
Zaten bu türün (Latipinna) bu varyetesinin erkeklerinin sırt yüzgeçleri de yelpaze gibidir, kocaman ve gösterişli ve genellikle ay kuyrukludur. Karın yüzgeçleri ise güçlü ve iri erkeklerde oldukça uzundur...
Çizimle anlatayım:
umutgunay 2012-12-07 09:25:45
Zaten bu türün (Latipinna) bu varyetesinin erkeklerinin sırt yüzgeçleri de yelpaze gibidir, kocaman ve gösterişli ve genellikle ay kuyrukludur. Karın yüzgeçleri ise güçlü ve iri erkeklerde oldukça uzundur...
Çizimle anlatayım:
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 16:17
İkiside erkek.
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 17:19
Arkadaşlar bana da 2 si dişi gibi geliyor. 7 deki balık %100 dişi ancak diğer fotodaki balığın anal yüzgeçleri çok uzun olduğu için %100 diyemiyorum ancak çok büyük ihtimal o da dişi. Erkek olduğunu söyleyenler bir açıklama yapabilir mi?
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 22:34
İlk yorumumda fotoalrdan aldandım ikisinide erkek dedimdi,
fakat son eklenen 4. ve 6. fotoda çok net gözüküyor sırt yüzgeci geniş, gonopodu ve karın yüzgeçleride uzun, benim gönderdiğim foto ve umutgunay'ın resmide bunu kanıtlıyor. Biri dişi biri erkek bencede :) ;)
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 22:43
Arkadaşlar, bu balıkların ikisinin de dişi olduğundan adım kadar eminim. Tamam arada adımı unutabiliyorum da bundan daha fazla eminim :) Erkek gibi gördüğünüz balığın anüs yüzgecinin bir ışını tam beyaz, gerisi şeffaf diye gonopod gibi duruyor sadece, o kandırıyor. Dikkatli bakarsanız o bir tüp değil, yüzgeç. Kesinlikle ikisi de dişi...
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2012 23:01
[QUOTE=umutgunay]Arkadaşlar, bu balıkların ikisinin de dişi olduğundan adım kadar eminim. Tamam arada adımı unutabiliyorum da bundan daha fazla eminim :) Erkek gibi gördüğünüz balığın anüs yüzgecinin bir ışını tam beyaz, gerisi şeffaf diye gonopod gibi duruyor sadece, o kandırıyor. Dikkatli bakarsanız o bir tüp değil, yüzgeç. Kesinlikle ikisi de dişi...
[/QUOTE]
Peki Karın yüzgeçi ve sırt yüzgeci neden ve nasıl uzun gözüküyor, bende o uzuvlara bakarak erkek demiştim... :) ;)
Umarım en kısa sürede çiftleşme olur veya olmazda cinsiyetler net belli olur :))