aysmen ve brichardi
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 10:26
Öncelikle herkese, sağlıklı hobiler.
Öğrenmek istediğim konu, şuan elimde 1e 3 dişi aysmenim var ve gayet güzel bi şekilde yavru alıyorum. Ama brichardilerede bayılıyorum acaba aysmenlerimin yanına brichardi koysam ne derece etkilenirler. Yavru almaya devam edebilirmiyim eğer olursa çok mutlu olucam, ayrıca dış filitrenin içindeki kömürü çıkarıp, yerine mercan koysam suyun sertliğini artırabilirmiyim. Aysmenler bundan huzursuz olurmu. tankım 1 mt bombeli.
saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 11:15
Köksal bey bricardiler sert balıklardır. Aysmanlerle beslemenizi önermem. Ayrıca aysman ve bricardi farklı gölün balıklarıdır. Bence sadece bricardi besleyin yavru alın ve yavrularına nasıl baktıklarını izleyin. Bricardiler yavrularını yemezler onları korurlar. umarım yardımcı olmuşumdur. Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 11:31
[QUOTE=seyyaHH]
rafuel 2008-10-24 11:34:42
Öncelikle herkese, sağlıklı hobiler.
Öğrenmek istediğim konu, şuan elimde 1e 3 dişi aysmenim var ve gayet güzel bi şekilde yavru alıyorum. Ama brichardilerede bayılıyorum acaba aysmenlerimin yanına brichardi koysam ne derece etkilenirler. Yavru almaya devam edebilirmiyim eğer olursa çok mutlu olucam, ayrıca dış filitrenin içindeki kömürü çıkarıp, yerine mercan koysam suyun sertliğini artırabilirmiyim. Aysmenler bundan huzursuz olurmu. tankım 1 mt bombeli.
saygılar.
[/QUOTE]
Merhabalar İysmen ile Brichardi farklı gölün balıklarıdır öncelikle bu açıdan birlikte bakmamanızı öneririm.
Dış filtredeki kömürün amacı ise bildiğim kadarıyla suyu sertleştirmek ( Ph ı arttırmak ) değil sudaki amonyak vb. şeyleri tutmak ve bunlardan dolayı suda oluşan sarılığı gidermek berraklaştırmaktır yani temizlemektir. Suyunuzun Ph değerini arttırmak için mercanı akvaryumunuzun içerisine koyabilirsiniz hem dekor olmuş olur.
Son olarak 2.5 yıldır Brichardi besleyen biri olarak size sadece onu beslemenizi öneririm. İnanın bana büyüdüklerinde izleme zevkine doyamazsınız.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 17:33
Ben 1 sene boyunca dört İceman ile birlikte 2 Bricardi besledim hiç birşey olmadı ve çok sağlıklıydılar.
Lakin yavru alamazsınız. Bricardiler çiftleşmeyi bozuyor.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2008 17:40