Bal & Kaymak ile Yaşam Alanları
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2011 22:47
Akvaryumumun genel görüntüsü şöyledir. Solda asık duran bir şelale filtre, en arkada suyun dibinde 50 watt ısıtıcı, ortada plastik bir bitki, sağ üstte el yapımı kuru alanım, masa lambasına 25 watt soft ampül takılı bir aydınlatma ve 3mm boyutlu dere kumu ile birlikte cilalanmamış deniz ürünleri. Solda görülen cam termometrem ise su sıcaklığımın 27.5C derecede sabit olduğunu gösteriyor. Isıtıcıya en uzak yerde duruyor ki suyun minimum sıcaklığını okuyabileyim.
Akvaryumun üstten görünüşü şu şekilde. Kuru alanı sert mai strafordan, üzerine 3 kat derz kaplayarak yaptım. Ana kara ve basamaklar iki ayrı parçadan oyuldu ve derzlendi. Tabiki öncesinde akvaryum silikonu ile yapıştırıldı. Vantuzlar da yine akvaryum silikonu ile strafora sabitlendi. Yalnız üretim hatası olarak su merdivenleri daha yukarı kaldırdığı için üstten de iki vantuz ile dengeyi sağlamak zorunda kaldım. :)
Gördüğünüz üzere filtrasyonumu modifiye ettiğim şelale filtre ile sağlıyorum. Filtremin haznesinde seramik boncuklar, plastik bulaşık teli, küp küp kesilmiş sert gri sünger ve ekstradan elyaf var. Bu şekilde seramik boncuk ve bulaşık telinden pisliklerden kurtulan su süngerlerde bakteri üretimi sağlıyor ve son aşamada elyaftan son tortularını bırakıp akvaryuma geri dönüyor. O gördüğünüz akan suyun altındaki sünger ise tamamen su sesini kesmek için vantuzlarla cama yapıştırdım. Son olarak şelale filtremin 3.5 wattlık motoru bana yetmediği için evde duran eski bir iç filtrenin motorunu akvaryumun diğer köşesine(kuru alanın altına) koyup bir hortumla bağladım. Böylelikle diğer uçtan suyu şelale filtreye basan dalgıç bir motorum olmuş oldu. Bir çeşit modifikasyon gibi görebilirsiniz.
Son olarak masa lambamın kafasını folyo ile kapladım. Böylelikle hem ışık hem ısı daha fazla geri yansıyarak akvaryuma dönüyor. Folyosuz masa lambamın kafasını çıplak elle tutamıyorken; şu anda elimi 1-2 dakika ayırmadan tutabiliyorum. Siz yansıyan ısıyı hesap edin. Bunun yanında masa lambam kuru alana 12-15cm uzağında duruyor. 25 watt soft ampül ile maksimum 35C derece minimum 31C derece elde ediyorum.
Umarım hem akvaryumumu tanıtmış olurum hem de bu işe yeni başlayan arkadaşlar olursa bir kaplumbağa yaşam alanı nasıl kurulur örnek olmuş olur.
Sevgilerimle..
Kaplumbağalarımın son halleri. Kendi yaptığım kuru alanda keyif yapıyorlar :)
Işıkları kapanmadan önceki son keyiflerinden :) :
Kaymak uyurken:
Üst üste uyurlerken:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 01:20
Harika bir ortam hazırlamışsınız ellerinize sağlık. Canlılarınızın mutlu oldukları her hallerinden belli oluyor. Tebrik ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 17:32
Bu güzel yaşam alanına sahip oldukları için çok şanslı afacanlar :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2011 16:15
Emre Bey, teşekkür ederim. Kuru alanın etrafını kaçmayacakları şekilde strafor ile kapattım. Yani tırmanaları yada atlamaları imkansız. Akvaryumum çok büyük olmadığı için su seviyesini maksimum tutmak istedim.
Saygılar..
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 19:53
Emin bey elinize sağlık güzel bir ortam oluşturmuşsunuz.Kapluşların boyutu büyük sanki, tankın içinde küçük kalmışlar gibi geldi bana.Dondurmam kaymak filmi gibi, bal-kaymaktan sonra kuş sütü,aslan sütü vs isimli kapluşlarınızı bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 20:43
Nurettin Bey, haklısınız bu ilk akvaryumları bu işte biraz tecrübe kazanmak içindi. Sistemi, filtrasyonu ve ihtiyaçlarını deneyimledikteen sonra artık güzel bir akvaryumu hak ediyorlar. En kısa sürede yeni evleri için bir çalışmada bulunacağım :)
Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
Tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir