Balığı kustururken
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gökhan Bey sitede kusturma videoları var bunlara bakarak nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.. Bu arada balık kusturulmasında balığa zarar gelip gelmemeside yine sizin elinizde!
Frontosa Kusturulmasy Videosu
Linkleri ekleyen üyemiz : _orcun_
http://rapidshare.de/files/14976179/frontosa.wmv.html
Burak, balık havasız kaldığı için ağzını açmıyor biz solungaçlarına bastırdığımız için anatomik yapıdan dolayı açılıyor. Bizimki gibi bir solunum sistemleri yok yani
Kusturmaya oldum olası karşıyım..
Balıklar için doğal bir akvaryum oluşturulsa kayalıklar bölmeler vs. bu balıklar kendi başlarına üreyemez mi üzerinde durulması gereken asıl bu konu olmalı gibi örneğin bol kayalıklı büyük bir akvaryum olsa yavrular saklanabilse kendileri üreyemez mi ?
Kusturmanın iyi yönlerinin olduğu kadar riskide vardır. Kusturma dişinin aç kalarak formdan düşmesine, zayıflamasına engel olabiliriz. Yavru kaybına engel olabiliriz. Ancak doğru zaman ve doğru şekilde yapıldığı zaman bu gibi iyi yönleri ile karşılaşabiliriz ve balığı kustururken yaptığınız hamlelerde çok önemli balığa zarar verebilirsiniz. Burada hepsini yazmak isterdim. Ama bu ve buna benzer sorular forumda birçok kez soruldu. Sizleri Arama tuşunu sıklıkla kullanmaya davet ediyorum.
Saygılarımla...