Balığı seçtim...
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 14:26
Arkadaşlar 4 Lelupi alıcam bu yaz.Ergin alıcam.Kışın ortalarında ise 5 cm 'lik 6 Calvus alıcam.Akvaryumuma 7 kabuk ve bolca kaya yapıcam.Filtre dış filtre ve sessiz çalışan modellerden alıcam.Filtre 3 bölümlü olacak.Sırayla şöyle:
1.Siyah Sünger,Sera Biofibres
2.Siyah Sünger,Sera Siporax
3.Siyah Sünger,suyu serleştirmek ve alkalinli yapmak için oraya bolca mercan kırığı koyacam.
Su hazırlayıcılar:Sera Aquatan,Sera Nitrivec,Sera Toxivec,Dezenfekte.
Yemler:Belli değil fikir bekliyorum.
Test kitleri.
Pilli su süpürgesi.
Akvaryum hortumu.
Hava taşları.
Hava motorları.
Strafor.
Balık kepçesi.
Sanırım böyle kurucam ama bu bir örnek kurulum.İlk başta akvaryumu alıp 3 saat su sızdırıp sızdırmadığını bakıcam.Sonra yerine koyucam.Altına strafor koyucam.Ondan sonra 1 haftadır tuzla suyla yıkadığım ince taneli beyaz kumu koyucam.Filtreyi hazırlayıp takıcam.Ondan sonra ilk olarak dezenfekteyi koyucam ama filtreyi çalıştırmıyacağım başka minik bir filtreyi çalıştırıcam o dezenfekteyi kendi içinde toplayacak.Ondan sonra Sera Aquatan sonra Sera Toxivec ondan sonra Sera Nitrivec 'i koyucam.Tabii bu arada o küçük filtreyi çıkarmıştım ve ana filtre çalışıyor.Ayrıca kaya dekorunu koymadan önce tuzlu suyla iyice yıkayıp sonra dekoru yapınca akvaryum silikonuyla yapıştırdım.10 gün boyunca Sera Nitrivec i koydum.Filtrenin içine hafif yem parçaları koyuyordum.Ondan sonra 1 hafta olunca test kitleri ile kontrol edicem.Balıkları ekleme şöyle olucak.5 saat boyunca damla damla suyu alıştırıcam.Sonra yemlemeyi daha nasıl yapacağımı düşünmedim.2 günde bir pilli dip süpürgesi ile suyu temizleyecem ve 2 haftada bir suyun yaklaşık %30 'unu değiştiricem.Suyu değiştirdikten sonra suyu test edicem.Nasıl iyi bir akvaryum kurulumu mu?Ayrıca bunu daha yapmadım yapınca bakalım nasıl olucak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 16:45
Akvaryum dışında bir şeylerle uğraşmayı düşünüyormusunuz :) Okul, iş, sosyal yaşam gibi :)) Çok detaylandırmışsınız. Güzel fikirleriniz var ama gözüme en çok batanı 5 saat boyunca damla damla aşılama yapmanız. İyi bir kurulum!!!!...
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 18:51
Gerçekten mi?Benim merak ettiğim ise dış filtrenin 3 bölümünden birini sadece mercan kırığı koymak sağlıklı mıdır? Alperus 2007-10-15 18:54:11
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2007 17:50
Bence fazla detaya girmeyin sadece dikkatli davranmanız yeterli.mümkün olduğunca büyük bir tank.tüm detayların %80 bence budur.Saygılarımla.
kuduzruh 2007-10-16 17:51:34
tetrabits ve seravipan canlı ym olarakta artemia.
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2007 20:04
Çok da gerekli olmayan alet edevatlar için boşuna masraf yapmış olursun.
Su hazırlayıcılar,test kitleri,pilli dip süpürgesi...Bunlara para vermek yerine kendine güzel balıklar al.En başından beri mesajlarını takip ediyorum.Calvus beslemek istiyosan calvus besle.Neden şimdi lelupiden bahsediyosun?
Aklına takılan birşey olursa özel mesaj at.Sana ordan da yardımcı olurum.Biz acemiyken yardım edecek birilerini çok aradık.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2007 14:43
Leleupi Tanganyika beslemek için bir tecrübe olucak.Tabiki Calvus en iyisi Alperus 2007-10-17 14:43:37