Balık kaç saat dayanır
Arkadaşlar samsundan mavi prenses buldum.Saolsun elektra arkadaşımız cevap verdi ilanıma ama otobüsle geleceğine göre 6saat filan sürecek yol. Benim sormak istediğim yolda 6saat dayanır mı 5-6cm boyundaki 4 balık? Dayanmazsa kaç saat dayanır?5litrelik 2tane damacanaya 2şer tane koysak gelir mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben İstanbul'dan Bir arkadaştan Bricardi aldım,büyük taşıma poşetinde 15 tane rahat geldi,büyük dediysem içinde 5lt su vardı ve üstü hava basılmıştı,İzmir'de oturuyorum,balıkları akvaryuma bırakana dek 8 saat geçti,yalnız 2 tane kaybım oldu.10lt damacanaya 4lt su koyup kapağını kapattıktan sonra bence rahat 4-5 saat bir problem olmayacaktır.İmkan varsa büyük taşıma poşetinde yollarsa daha uygun olur.
Ali Can Bey her türlü ihtimale karşılık önleminizi alın.Her ne kadar uzun zaman geçerse geçsin poşette ya da damacanada transfer o boyutlardaki balıklar için risklidir.Son karar sizin.Hoşçakalın.
Ben oksijen basıp 13 saatlik yoldan getirdim hiçbir problem olmadı, fakat bence en sağlıklısı pilli hava motoru ile getirmek.. Bu arada Hakan Bey'inde dediği gibi kesinlikle bir gün önceden yemlemeyi kesin!
DAMACANAYLA GETİRMEYİ DENEME BENCE!
Pet şişeden ziyade uzun boylu seyahat poşetlerinde taşımanızı tavsiye ederim. Pet şişede su daha fazla çalkalanacağından balıklarınızı daha fazla strese sokacaktır. Ayrıca poşeti 1/3 su 2/3 hava şeklinde doldurmalısınız. Tabiki yemlemeyi 1-2 gün önceden kesmelisiniz.
Bu şekilde Antalya'dan Ordu'ya balık geliyor.
damacanayla bencede denemeyin balıklar çalkantıdan mahvolurlar balık toptancıları balık yollarken torbaya oksijen tüplerinden oksijen basıyorlar böylece balığın torbada kalma süresi uzuyor torbaya 15-20 cm lik su koyuyorsa 30-40 cm oksijen basıyorlar bu yollanacak yolada bağlı ne kadar uzak yere yollanacaksa uzunca bir torbaya o kadar fazla oksijen basılabilir ayrıca poşetide çift poşet yapılırsa daha sağlam olur.
Ali CAN bey siz samsunda nerde mavi prenses buldunuz ben samsunda yaşıyorum bütün akvaryumcuları tanırım.
kesinlikle uzun torbalarda 24 saat dayanabilir.ama torbanın içerisine oksijen konması şarttır.oksijen tüpünüz yoksa torbanın ağız kısmını iyice açın içine hava dolmasını sağlayın.birden ağzını kaparın.torba iyice gerginleşecektir.sonra sıkıca kapatın, düğümleyin.eger elinizde aynı torbadan bir tane daha varsa ters olarak geçirin.böylece ilk torbanızda patlak varsa bu ikinci torba onu korur