Balıkları kısırlaştıran yemler!!!
Bence bu kısırlaştıran yemlerin adlarını bilemem ama bildiğim bir şey var. Siz de takdir edersiniz ki balıklara aşırı yem vermek ve bu yemleri süre gelen günlerde devamlı kullanmak, balıklarımızı kısırlaştırabilir. Ayrıca hormonlar ve vitaminler de bazı sorunlara yol açabilir...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Saygılarımla..
Arkadaşlar pets familyinin yemini iki gün önce bir online satış sitesinden aldım ve geldiğinde kutunun arkasında yapışmış bir etiket gördüm etiketin üstünde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığından izinli olduğu yazıyordu.sanırım toplatılan bir yemde böyle bir ibare olamaz.Umarım aşağıda eklediğim fotolarla birlikte bu konuya son nokta konulmuş olur.Tarım ve Köyişleri Bakanlığının izin verdiği bir yemden hala şüphe duyan arkadaşlar varsa onlara diyecek bir söz bulamıyorum.saygılar
[QUOTE=bjkalley]
Ölümler yemden kaynaklanıyor.
Bu yemler piyasadan toplandı. Pet Garden bunların ithalatçısı. Onlardan bilgi alabilirsiniz. Hatta ben olzam zararın karşılanmasını da isterim.
Firmayla ilgili bilgiyi: http://www.akvaryum.com/Akvaryumcular buradan bulabilirsiniz.
Konu başlığı düzenlenmiştir.
Saygılar,
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yıldıım bey katkılarınız için sağolun.Kaç haftadır verdiğiniz linkteki çalışmaya benzer bir yazı arıyordum.Elinize sağlık.
Saygılarımla.
Tetra Bits'in de içinde renklendiriciler var. Sonuçta doğadaki gibi besleyemeyeceğimizden bunlar bir şekilde konulmalı ancak Avrupa Birliği standartları dediğimiz konu burada da geçerli; miktar önemli. Tarım bakanlığı bu normlarda mı çalışıyor bilmiyorum. Ya da yemin içeriği tarım bak.'a doğru mu verildi onu da bilmek lazım. Zira Atman da bir uzak doğu malı, elektrik sarfiyatı kutusunda yazdığından çok daha fazla.
İş yine başa düşüyor aslında. Devamlı üreyen 2 çift zebra alıp birini tetra birini de bu yemle bir kaç ay besleyip, onun dışındaki tüm şartları aynı tutup deney yapmak lazım. Acaba üreme ikisinde de mi duracak bi çiftte mi duracak. Yalnız bir sorun daha var, acaba bu ürünlerin hepsi standart mı? Aynı ürünün içeriği çıkışına göre değişebilir.
Saygılar,
Uğur Gürbüz (Ugur 6) bey ile de görüşme yaptık balıkları damızlık boy olmasına rağmen uzun süre yavru alamamıştı.Bu yemi(color pellet) kullanmayı kestikten bir süre sonra balıklarının(iceman,imparator) yavru vermeye başladığını görmüş.
Saygılar.
Bu yemden kullanan arkadaşlardan bu zararlı etkiyi gören var mı?
(Tekrar söylüyorum kesinlikle bir yemi veya bir firmayı kötülemek gibi bir niyetim yok emin olun.Sadece fikir alış verişinde bulunmak için bu konuyu açtım.Forumun amacıda zaten fikir alış verişi yapmak değilmidir?Ben bu yemde bu etkiyi gördüm acaba yanılıyor muyum yoksa gerçekten bu yemden benden başka bu etkiyi gören arkadaş var mı öğrenmek istedim.)
Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
Herkese saygılar ve sevgiler.