Başlamadan Biten Rüya:(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropheuslar malesef biraz pahalı ama uygun fiyata yavru bulursam inanın yollarım. bu arada bunca forumda insan var 3-5 kimse aramadan arkadaşa tropheus gönderimi yapılabilir sakarya çevresine yakın olan biri varsa eğer !
Abi teşekkür ederim.Dün gece akvaryumun suyundan %25 değişim yaptım.Flagyl etkisinin gitmesi için 2 gün sonra tekrar aynı miktarda su değişimi yapacağım.Şuan 1 vatoz sorunsuz yaşıyor akvaryumda.3 gün sonrada akvaryuma canlı doğuran yada malavi türü balıklar koyma düşüncem var bakteri olşumu için sizce hangi türü seçmem daha iyi olur?Buradaki göletlerden yakaladığım balıklardanda atabilirim.
Yavru balıklar daha narin oluyor. Ne yaparsanız yapın yol, su değerleri gibi etkenler etkileyebilir. Keşke daha kolay bir tür besleseydiniz veya az sayıda daha büyük yavrular edinseydiniz.
Birde sanırım daha önce canlı doğuran beslemişsiniz direkt zor bir cichlid türüne niye geçtiniz. En azından Malavi türlerinden de biraz tecrübe edip öyle geçseydiniz.
Öncelikle geçmiş olsun,yapacağın hamleleri yapmışsın bence vazgeçmemelisin.Benim de geçen ay akvaryum çatladı ve balıkları geçici olarak çocuk küvetine aldım,ancak daha ilk gün 1 erkek duboisi (zaten 1 tane vardı) küvetten atlamış.3.gün 2 dişimi de aynı şekilde kaybettim,küvetin üstü çarşafla kapalı olduğu halde yine de atlamışlar,şu an 2 dişim var ve işin kötüsü Erzurum'da balık bulmak zor olduğundan,bulsan bile çok uçuk fiyat istiyorlar,malum mesafe uzak buraya balık getirtmek de riskli oluyor,diyeceğim o ki İstanbul kanatlarının altında hemen gidip isteğini gerçekleştir.Ya benim gibi Erzurum da olup yavrudan yetiştirdiğin ve tam da torun verecekken yitirseydin daha çok üzülürdün.
Öncelikle geçmiş olsun,gerçekten üzücü bir durum.Ama yinede pes etmeyin.İlk duboisimi öldürdüğümde bende sizin gibi hobiyi bırakmayı düşünmüş hatta akvaryumumu bile boşaltmıştım.Fakat Tropheus tutkusu farklı birşey.Şu an 1-1.5 cm den aldığım ve büyütmeye çalıştığım 2 farklı kolonim var.Yani yılmadım usanmadım forumların da gücünden en iyi şekilde istifade ederek Tropheus beslemeye devam ediyorum.Arada bir kaç yıl işim yüzümden ara verdiğim dönemlerde oldu ama her seferinde daha büyük bir tutkuyla geri döndüm.Sizde yılmayın.Sabırlı olun.Şu an ilk kolonim 4-6cm kadar oldular.Elimde yavru alabildiğim bir kolonim olsaydı size seve seve yavru gönderebilirdim.Ama eminim yardımcı olacak arkadaşlarımız çıkacaktır.
Tekrar geçmiş olsun.
Unutmayın Tropheus sabır işi.
Ben bu başlığı açarken şu amacı taşımadım birileri bana yollasın falan.Benim amacım hatam nerede bunu bulmak hatam yok gibi ama muhakkak bir şeyi atladım bunu bulmam şart önce.Yoksa birileri bana balık yollasada yada yeni aldığım balıklarda da ölüm olması kaçınılmaz.Bana balık yollayan canı gibi baktığı hayvanların yavrularını hediye eden birine balıklar öldü nasıl derim?
Tüm bu kriterler sağlanıpda balık hala doğsına uygun davranamıyorsa, parazit ve türüne göre hastalıklarla ilgili belirtiler aranmalı.
Herşeye rağmen kurtarılamıyor ve ölüyorsa, takdiri ilahi demek lazım.
"Tribal" 'in ki gibi bir örneği ben yaşasaydım, önce tankımı tüm aksesuar ve ekipmanlarla birlikte iyice dezenfekte eder, sonra suyumu balığıma uygun şartlara getirir, birsüre sonra tanka balığımı koyardım.
(aslında ben olsam gene direk koymazdım da, uzayıp gidecek konu, kısa keseyim )
Tüm bu kriterler sağlanıpda balık hala doğsına uygun davranamıyorsa, parazit ve türüne göre hastalıklarla ilgili belirtiler aranmalı.
Herşeye rağmen kurtarılamıyor ve ölüyorsa, takdiri ilahi demek lazım.
"Tribal" 'in ki gibi bir örneği ben yaşasaydım, önce tankımı tüm aksesuar ve ekipmanlarla birlikte iyice dezenfekte eder, sonra suyumu balığıma uygun şartlara getirir, birsüre sonra tanka balığımı koyardım.
(aslında ben olsam gene direk koymazdım da, uzayıp gidecek konu, kısa keseyim )
[/QUOTE]
Tropları akvaryuma atmadan önce 1 ay bekledim:D Ve içindeki balıklar gayet sağlıklı yaşıyordu.Şuan suyu flagyl den sonra 3 kez değiştirmiş durumdayım.Vatozum şu an acaip keyifli akvaryumda tek başına salına salına geziyor.Bu gün bir kaç balık almayı düşünüyorum.Sizce hangi türleri almalıyım özellikle tropheusun yaşam ortamına yanı su değerlerine yakın hangi balıkları alabilirim?Kolay bulunan ve maddi külfeti çok olmayan bakımı nisbeten daha kolay türler olursa iyi olur.