Bebekyüz Japon, Kan Oturması ve Ters Durma
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 03:28
Fotoğraf:[IMG]
Canlıdaki Belirtiler: Kan oturması, kanlı yüzgeç, şişkinlik, ters yüzme, panik
Akvaryum Kapasitesi (litre): 22
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tek japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27derece sıcaklık
Filitrasyon: dalgıç filtre ve hava pompası
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: of marka ülser ve kan oturması ilacı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : yaklaşık 3 haftadabir %40 su değişimi yapılıyor.
Canlıdaki Belirtiler: Kan oturması, kanlı yüzgeç, şişkinlik, ters yüzme, panik
Akvaryum Kapasitesi (litre): 22
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tek japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27derece sıcaklık
Filitrasyon: dalgıç filtre ve hava pompası
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: of marka ülser ve kan oturması ilacı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : yaklaşık 3 haftadabir %40 su değişimi yapılıyor.
Merhabalar
Benim ilk mesajım ismim Egemen
Üzgünüm gerçekten can sıkıcı bi konu olduğu için buradan başladım foruma lütfen affedin,
yaklaşık 1 yıl (14ay) önce aldığım iki bebekyüz (aslanbaş) japonumun biri durup dururken öldü ama 6 ay kadardır bu şekilde yaşayan diğeri yaşamaya devam ediyor. Akvaryumcu hava kesesi patlamıştır 1-2aya ölür dedi fakat 5-6 aydır yaşıyor.
balığım aldığımdan beri ilginç bir balıktı oyuncu çok yüzen takla atan ters yüzüp düzelip yüzmeye devam eden ama sağlıklı bir balıktı yaklaşık 6 ay önce sırtında kan oturması ve sürekli ters yüzme başladı. bezelye ile besledim su değiştirdim kaliteyi arttırabildiğim kadar arttırdım ve karanlıkta tuttum sırtındaki kan oturması geçti.
şuan ise yaklaşık 2 aydır sadece ters duruyor arada bir panikleyip yüzüyor hızlı hızlı ve karnında resimdeki gibi bir kan oturması var, geçmiyor. OF marka bir kan oturması ülser ilacı aldım bir iki kere kanı geçirdi, hala ters yüzüyordu fakat yine kan oturdu. hayvan can çekişiyor. gerçekten yardıma ihtiyacım var.
herkese çok teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 08:34
Merhaba,
Sıcaklık cok fazla sıcaklıgı 20 dereceye kadar düşürün.Suya tuz koyduysanız suyu komple değişdirin.Sonra suya 1 damla su düzenleyici koyun bir kaç güne geçicekdir.
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 13:21
Uzun süre bir balık böyle ters pozisyond durursa gövde alttan su dışına çıkıyor ve o bölge açık havadan kuruyor kanlanarak yanmaya sebep olabiliyor ve balığın ölümüne sebep olabiliyor. Avaryumun üstünü bir buhar camıyla kapalı tutup balığın su dışında kalan bölgesinin nemli durmasını sağlayabilirsiniz böylece, birşeyle kapatın yani akvaryumun açık bölgesini alt boşluk o zaman daha buharlı nemli olabilir. Balığın suyundan 2 günde bir bu aralar klorsuz suyla 1/4 oranında su değişimi yapın. Yem yiyorsa eczaneden Terramycin melhem alın 1 TL yemine yarım pirinç tanesi kadar günde 1 kez bu kremi sürün yada yediği birbaşka şeye, atın yemi yesin yediği bir şeye sürün kremi, bu balığın iç ve dışındaki mantar gelişimi engelleyecek. Sonrasında , hava taşıyla suyunu havalandırırken, süngerli filtre kullanmayın tedavi sürecince, hava taşı yoksa iç filtreden süngeri çıkartın süngersiz kullanın tedavi boyunca, ve suyunu açık sarı ton yapacak kadar mikofish ilacı damlatın akvaryumcuda 10 TL. Ve sadece günde bir ögün yemleyin az verin yemi yem yemiyorsa ısrar etmeyin. Hava kesesi problemi genelde yeni yavrularda gelişme döneminde olur ve daha büyümeden ölür, gelişmiş balıktaki dönmeler ise daha çok balığın aşırı yağlanması, bitkisel beslecek bağırsaklara mideye sahip balıkların aşırı proteinsel ve kuru yemlerle beslenmesi balığın yağlanması sindirilemeyen kuru yemlerin gaz damarlarına baskısı kabızlık gibi sonucu balık hava kesesindeki gazı boşaltamayıp böyle ters dönmesi yahut keseyi gazla dolduramayıp dipte kalması gibi sorunlar oluyor. 2 günde bir su değişimi yapın ve suyu açık sarı tutacak şekilde mikofish damlatın birkaç damla o kanlanmalı yeri sudan mantar mikrop bakteri kapmasını önleyecektir. 1 hafta bu mikofisli üstteki tedaviyi uygulayın yemi çok az tutun balık düzgün yüzmeye başlarsa iyi ondan sonra haşlanmış ıspanak verin daha çok yem olarak ve günde bir ögün besleyin çok az. Sonrasında balığın kanları geçerde ters dönmesi devam ederse, 2 günde bir yem verin yemi yine az tumaya devam edip şu aşağıdaki tedaviyi uygulayınız, süngerli filtre kullanmayın tedavi süresince dipten su çekimi yaparsınız bir hortumla yahut nasıl yapıyorsanız.
mesutok 2014-12-28 13:29:39
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 14:15
Hava kesesi problemi yetişkin veya yavruluk dönemini atlatmış balıklarda bakteriyel enfeksiyon ya da aşırı yemlemeden dolayı ortaya çıkabilir. Diğer balıklarda da bu şekilde bir probleme neden olmaması için yemleme rejiminizi düzenleyin ve balıkların en fazla 1 dakika içinde tamamen tüketebilecekleri kadar yem verin. Yem çeşitliliğinizi arttırın ve günde 2 bitkisel bir proteinsel yem verecek şekilde düzenleyin. Sıcaklık 25-26 derecede olması normal. Ancak 27 derece olması da sorun oluşturmaz. Tedavi için hasta balığı ayırarak sera bactopur direct uygulayabilirsiniz.(etkili sonuç) Ayrıca akvaryumunuza ve ayırdığınız balığın suyuna sindirim sorunlarını önlemesi için magnezyum sülfat eklemesi de yapabilirsiniz. Kullanım oranını hatırlamıyorum ancak fazla kullanılmasının da zararını görmedim.
BadgeR 2014-12-28 14:18:06
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 22:02
Öncelikle geçmiş olsun Egemen bey,
açtığınız konuyu yanlış okumadıysam akvaryumunuz 22 litre ve bu akvaryumda iki balık beslemişsiniz birisi durup dururken ölmüş bir diğeride 6 aydır böyle, arkadaşlar tedavi için gerekenleri en ince ayrıntılarına kadar yazmışlar, bunların üstüne yazacak birşey yok ama sorunun temeli bana 22 litrelik akvaryum 3 haftada bir %40 lık su değişimi gibi geldi, ithal tür balıklarda akvaryumunuzun büyük olması gerekir ayrıca su değişimini haftada bir çok iyi dinlendirilmiş su ile yapmanız gerekir, genelde tabir şudur bir balık için büyüklüğüne göre 5-10-15-20 litre su gerekir, resimde görülen balık için bu miktar bana göre yirmi litredir, bu demek değilki akvaryumunuz yirmi litre olsun, bu büyüklükte iki balık için akvaryumu minimum 80 litrelik olarak düşünüyorum, ayrıca bir dış filtrede edinmenizde fayda var su dengesini sabitlemeniz için, inşallah yakın zamanda balığınız eski sağlığına kavuşur
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2014 22:09
Takla atip, bir ters bir duz yuzen baliklara oyuncu balik denilmez, akvaryumcu size en basta hasta balik vermis, gecmis olsun.